Nu dormi suficient

Dacă nu dormi bine axa hormonilor din organism nu funcţionează corect. Aceştia afectează metabolismul şi,eventual,duc la creşterea în greutate. Specialiştii spun că dacă nu dormi,corpul tău nu digeră alimentele în mod normal. În plus,persoanele care suferă de insomnie,iau de multe ori gustari în timpul nopţii sau beau cafea,ceea ce înrăutăţeşte lucrurile. Încearcă să mergi la culcare la ore regulate şi şi te trezeşti la aceeaşi oră,atât în timpul săptămânii,cât şi în week-end. Nu bea cafea după ora 16:00 şi încearcă să nu mai foloseşti telefonul sau să te uiţi la televizor în camera în care dormi. În schimb,poţi să citeşti o carte înainte de a merge la culcare.

Eşti depresivă

Atunci când eşti deprimată ai tendinţa să mănânci mai mult. Totodată,antidepresivele pot creşte apetitul. Asigură-te că ai întotdeauna gustări sănătoase la îndemână,cum ar fi fructe,nuci şi seminţe. Dacă crezi că medicaţia este de vina pentru creşterea în greutate,ar fi bine să consulţi medicul de familie.

Ai probleme cu tiroida
 
Hipotiroidismul încetineşte metabolismul,ceea ce înseamnă că te vei îngrăşa. Cu tratament,greutatea va reveni la normal. Simptomele de hipotiroidism sunt oboseala,constipaţia,pielea uscată sau păr lipsit de viaţă. Dacă observi oricare dintre aceste semne,consultă medicul de familie pentru un test de sânge.

Sindromul ovarului polichistic

Multe femei plinuţe suferă de sindromul ovarului polichistic. Nivelurile mai ridicate de testosteron din organism va face ca persoanele care suferă de acest sindrom să se îngraşe. Cu ajutorul tratamentului se reface echilibrul hormonal. Cele care suferă de acest sindrom sunt încurajate să aibă un stil de viaţă sănătos şi să facă mişcare.

Eşti stresată

Atunci când eşti stresată,organismul produce mai mult cortizol,care,la rândul său,provoacă foame. În felul acesta ai tendinţa să consumi preparate nesănătoase,gustări bogate în calorii sau alcool. Chiar şi atunci când eşti stresată,mănâncă la ore regulate gustări sănătoase.


Citeşte şi:

Ce să consumi în timpul dietelor

Diete periculoase pentru organism