5 obiecte cancerigene pe care să le elimini din casa ta

1 59155 original jpg jpeg

Multe dintre produsele pe care le folosim zilnic în gospodărie sunt „vinovate” de producerea cancerului, pe lângă faptul că provoacă alergii, astm sau alte probleme de sănătate.Iată câteva dintre substanţele care pot cauza apariţia cancerului.

Ele pot fi lesne înlocuite cu produse care nu sunt toxice şi chiar mai ieftine.

Deodorantele de cameră

Mirosul plăcut pe care îl degajă este însă „acompaniat” de naftalină şi formaldehidă,ambele cunoscute substanţe cancerigene. Pentru împrospătarea aerului poţi folosi uleiuri esenţiale,coji de portocale sau săculeţi cu potpouri. Dar cel mai important,în loc să acoperi mirosul neplăcut,elimină-l. Aeriseşte frrecvent încăperile,goleşte coşul de gunoi de câte ori este nevoie şi spală-l de fiecare dată când schimbi sacul.

Vopseluri şi substanţe adezive

Dacă vrei să renovezi casa,atenţie ce materiale cumperi. Verifică ce au în compoziţie vopselurile,solvenţii şi adezivii. Printre substanţele toxice din componenţa acestor materiale se numără clorura de cobalt,acetatul de 2-etoxietil (2-EEA),cromatul de strontiu,unii esteri ai acidului ftalic,1-metil-2-pirolidon,1,2,3 tricloropropan.

Citeşte şi:

Secretul popoarelor care nu fac cancer

Leguma care luptă împotriva cancerului

Curăţatul chimic al hainelor

Unele haine nu se pot spăla şi trebuiesc duse la curăţătorie. Dar procesul de curăţare implică folosirea unor substanţe cancerigene precum percloretilena,benzenul,naftalina şi formaldehida. Caută o curăţătorie care foloseşte dioxid de carbon sau „curăţare uscată”. Lasă la aerisit câteva zile hainele curăţate chimic.

Soluţii anti-molii

Oricât de parfumate ar fi,tot se simte un miros neplăcut care nu este altceva decât insecticid toxic pe care îl inspiri şi tu odată cu moliile. Aeriseşte periodic hainele şi păturile de lână. Vara,lasă-le la soare o zi,două. Pune în dulap frunze uscate de tutun,leuştean sau levănţică.

Soluţiile de curăţat

Majoritatea soluţiilor pentru curăţat covoare conţin percloretilenă,care este foarte toxică pentru sistemul nervos şi irită căile respiratorii. Alternativă? Pune într-un bol câteva linguri de sare şi stropeşte-o cu apă. Înmoaie o perie în sare şi freacă pe toate suprafaţa covorului. Sau aspiră bine covorul şi freacă-l cu o jumătate de varză (curdă) pe toată suprafaţa. Mobila furniruită se lustruieşte frumos cu 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu 1 lingură de oţet şi una de alcool.



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg