Ele pot fi lesne înlocuite cu produse care nu sunt toxice şi chiar mai ieftine.

Deodorantele de cameră

Mirosul plăcut pe care îl degajă este însă „acompaniat” de naftalină şi formaldehidă,ambele cunoscute substanţe cancerigene. Pentru împrospătarea aerului poţi folosi uleiuri esenţiale,coji de portocale sau săculeţi cu potpouri. Dar cel mai important,în loc să acoperi mirosul neplăcut,elimină-l. Aeriseşte frrecvent încăperile,goleşte coşul de gunoi de câte ori este nevoie şi spală-l de fiecare dată când schimbi sacul.

Vopseluri şi substanţe adezive

Dacă vrei să renovezi casa,atenţie ce materiale cumperi. Verifică ce au în compoziţie vopselurile,solvenţii şi adezivii. Printre substanţele toxice din componenţa acestor materiale se numără clorura de cobalt,acetatul de 2-etoxietil (2-EEA),cromatul de strontiu,unii esteri ai acidului ftalic,1-metil-2-pirolidon,1,2,3 tricloropropan.


Citeşte şi:

Secretul popoarelor care nu fac cancer

Leguma care luptă împotriva cancerului


Curăţatul chimic al hainelor

Unele haine nu se pot spăla şi trebuiesc duse la curăţătorie. Dar procesul de curăţare implică folosirea unor substanţe cancerigene precum percloretilena,benzenul,naftalina şi formaldehida. Caută o curăţătorie care foloseşte dioxid de carbon sau „curăţare uscată”. Lasă la aerisit câteva zile hainele curăţate chimic.

Soluţii anti-molii

Oricât de parfumate ar fi,tot se simte un miros neplăcut care nu este altceva decât insecticid toxic pe care îl inspiri şi tu odată cu moliile. Aeriseşte periodic hainele şi păturile de lână. Vara,lasă-le la soare o zi,două. Pune în dulap frunze uscate de tutun,leuştean sau levănţică.

Soluţiile de curăţat

Majoritatea soluţiilor pentru curăţat covoare conţin percloretilenă,care este foarte toxică pentru sistemul nervos şi irită căile respiratorii. Alternativă? Pune într-un bol câteva linguri de sare şi stropeşte-o cu apă. Înmoaie o perie în sare şi freacă pe toate suprafaţa covorului. Sau aspiră bine covorul şi freacă-l cu o jumătate de varză (curdă) pe toată suprafaţa. Mobila furniruită se lustruieşte frumos cu 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu 1 lingură de oţet şi una de alcool.