Toţi mănâncă,numai tu nu

Dacă eşti înconjurată de oameni cu apetit sănătos – fie din familie,fie de la locul de muncă – va fi greu să ţii  o dietă restrictivă,cu porţii cât degetarul. Optează mai degrabă pentru un regim mai variat,hipocaloric,care îţi permite să te bucuri – chiar şi în cantităţi mici – de savoarea mâncărurilor care fac deliciul celor dragi.

Eşti „carnivoră”,iar dieta e doar cu legume

Dacă nu-ţi poţi  imagina principala masă a zilei fără măcar un fel cu mâncare cu carne,şi dacă ai optat pentru o dietă prin excelenţă „legume-fructe“,s-ar putea greutăţi serioase în a urma indicaţiile acesteia. O dietă care nu se potriveşte cu stilul tău de viaţă e mai greu de urmat şi e în măsură să te descurajeze mai uşor.

Nu trebuie să faci exerciţii

Dietele-minune care îţi promit siluete de vis în lipsa exerciţiilor fizice ar trebui să-ţi ridice semne de întrebare. Pentru că dietele bune sunt cele din care mişcarea nu lipseşte. La fel de dubioase sunt regimurile care te înfometează,care îţi dau o dispoziţie proastă sau în urma cărora te simţi rău.

Slăbeşti repede,te îngraşi uşor

Există diete care limitează aportul anumitor substanţe nutritive  – carbohidraţii,spre exemplu. Acestea te pot face să scapi rapid de câteva kilograme,însă,pentru că te priveză de principii nutritive importante,pot deveni periculoase pentru sănătate pe termen lung. Ba chiar vei constata că,imediat ce ai încetat să ţii dieta cu pricina,vei lua din nou în greutate. Prin urmare,înainte de a opta pentru un regim de slăbire sau altul,gândeşte-te care e scopul final:fie să scapi de multe kilogram cât mai rapid (cu riscul de a te îngrăşa din nou după aceea),fie să slăbeşti treptat,dând timp organismului să-şi adapteze metabolismul la noile condiţii.

Doar „pastile„ şi „prafuri”

Dieta „la pachet” are puţine şanse să dureze. Adică,dacă din planul de slăbire fac parte produse special concepute în acest scop,acestea au şanse mici să rezista în faţa tentaţiilor lumeşti din viaţa de zi cu zi – mâncarea savuroasă de la ziua unui prieten,sau din timpul unei scurte vacanţe la sfârşit de săptămână. Dacă simţi că nu ai suficientă voinţă să mănânci doar prafuri,pilule şi porţii mici de mâncare gata preparată,cu gust anost,mai bine optezi pentru o altă dietă.


Citeşte şi:

5 alimente care favorizează apariţia celulitei

Slăbeşte cu dieta vedetelor de la Hollywood!