Ce bine era la mare pe plaja însorită sau la munte în hamac,admirând peisajul de poveste...  Ştiu,după atâta relaxare şi stare de bine,serviciul te indispune. Dar ce-ai zice dacă ai profita în continuare de efectele binefăcătoare ale acelor zile de concediu?  Dacă le alungi ce-ai câştigat? Însă,înainte de toate astea ai nevoie şi de câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi recâştigi starea de bine. Iată despre ce este vorba!

Evită să te trezeşti în ultima clipă

Trezitul de dimineaţa te indispune. Ştiu,însă trebuie să încerci să te mobilizezi. Nu e chiar atât de greu! Aşa că ce-ai zice dacă ţi-ai începe ziua făcând câteva exerciţii de mişcare? Fireşte,dacă te trezeşti din timp! (lucrurile făcute pe grabă te vor indispune şi mai tare). Te vor ajuta să te simţi mai bine. Îţi vor alunga mai repede somnul şi-ţi vor aduce poftă de viaţă. Apoi,încearcă câteva gustări energizante. Nutriţioniştii sunt de părere că un mic dejun bazat pe fructe,terci de ovăz şi alte cereale integrale fără zahăr (înlocuieşte-l cu puţină miere),creşte puterea de concentrare şi previne stările de somnolenţă din timpul zilei.  Mai mult,ei recomandă iaurtul în schimbul sucurilor naturale de la cutie din comerţ si untul de arahide în schimbul margarinei. Pâinea de secară,alunele,migdalele şi seminţele de dovleac conţin necesarul zilnic de fibre.

Priveşte situaţiile cu mai multă detaşare

Nici n-ai venit bine din concediu că problemele au dat năvală peste tine. Nu-i chiar atât de rău! Încearcă să priveşti lucrurile cu mai multă detaşare. Până la urmă,toate se rezolvă. Nu te mai pedepsi atât de tare! Orice om greşeşte! Gândeşte-te că tot răul e spre bine. Aşa că,indiferent cum ţi-ai început ziua păstrează-ţi optimismul şi vei vedea că situaţiile dificile se rezolvă mai uşor. Pune-ţi gândurile în ordine şi,dacă ai mai multe treburi de rezolvat,fă-ţi o listă de priorităţi.

Socializează la sfârşitul programului

Orice urmă de stres şi supărare dispare dacă la sfârşitul programului ieşi cu o prietenă la un ceai. Cu ea îţi poţi discuta problemele,planurile de viitor… Chiar dacă pe moment simţi că n-ai niciun chef de vreo ieşire vei vedea că de îndată ce vă întâlniţi atmosfera devine relaxată. Amintiţi-vă cu plăcere de vremurile bune şi nu vă stricaţi buna dispoziţie cu discuţii inutile.

Îmbracă haine în culori vesele

S-a dovedit ştiinţific faptul că anumite culori ne pot influenţa pozitiv viaţa. Cromoterapia te ajută ajută să-ţi recâştigi starea de bine. Trebuie doar să porţi haine în culori vesele. Albastrul sporeşte dorinţa de comunicare,roşul şi oranjul creşte libidoul,galbenul şi verdele îţi dă energie şi violetul alungă depresia.

Încearcă şi puterea remediilor naturale

Dacă vrei să scapi de anxietate încearcă comprimatele cu extract de passiflora (în funcţie de concentraţie,câte o capsulă de două ori pe zi). Te vor ajuta enorm. La fel de eficientă este şi tinctura de sunătoare sau valeriană. Seara,înainte de culcare poţi bea o cană de ceai de muşeţel sau de levăţică. Şi încă ceva! Băile cu sare marină şi cele cu ulei esenţial de mandarină te vor relaxa din plin.