Probabil piţini dintre noi citesc cu atenţie ingredientele de pe eticheta gumei de mestecat. Acesta reprezintă unul dintre cele mai toxice produse,iar cei ce îl consumă îşi expun zilnic,în mod deliberat,organismul la atacul substanţelor prezente în guma de mestecat.

Printre ingredientele de bază ale acetui produs de sinteză se numară coloranţii alimentari artificiali,glicerolul,agenţii de îngroşareşi glazurare – guma de caruba,guma arabică,guma guar,guma Xantan.Acestea sunt substanţe produse cu ajutorul microorganismelor sau prin sinteză chimică,traduse în limbajul cotidian drept E-uri.

Pericolul major vine din această combinaţie de substanţe extrem de periculoasă pentru organismul uman,precumşi din partea acizilor produşi de bacterii,acizi care au un efect dăunător asupra smalţului dinţilor,mai ales după o masă bogată în acizi.

Fără îndoială,existăşi câteva efecte benefice ale consumului de gumă de mestecat. Cel mai notabil constă în producţia unei cantităţi duble de salivă,o substanţă anti-carii. Aceasta acţionează ca un “burete” care curăţă dinţii,îndepărtând acizii periculoşi. De asemenea,are în compoziţie un PH uşor alcalin,ceea ce determină neutralizarea acizilor.

Însă,aceste efecte benefice sunt ”anihilate” atunci când le punem în balanţă cu efectele dăunătoare,care creează repercusiuni asupra sănătăţii noastre.
Acestea sunt riscurile la care vă expuneţi atunci când mestecaţi gumă:

..............................................................


Citeşte articolul mai departe pe ANTENA SATELOR