1. Nu grăbi lucrurile

Una dintre cele mai mari greşeli este să grăbeşti lucrurile. Atunci când sari peste nişte etape în relaţie,acţionezi impulsiv şi ignori steagurile roşii sau semnalele de avertizare. Atunci când cauţi dragostea adevărată,ai tendinţa să dai mai mare crezare inimii,decât creierului. Nu îţi ignora instinctele! Când te îndrăgosteştide cineva din online,aminteşte-ţi că durează destul de mult până să ajungi să cunoşti persoana aceea mai bine. Poate chiar în jur de 1 an. Ia-ţi tot timpul necesar.

2.  Fii atentă la neconcordanţe sau informaţii vagi

Mai întâi îţi spune că nu a mai fost căsătorit,apoi,din greşeală,îţi povesteşte cât de dificil a fost divorţul. Acesta este un exemplu extrem,dar oamenii care mint îşi uită deseori minciunile. Dacă iubitul tău „întâlnit” online nu îţi oferă informaţii suficiente sau pare că ascunde ceva,nu trece cu vederea semnalele astea. De asemenea,fii sceptică în privinţa unei fotografii care arată prea profesional sau pare o imagine de tipul "prea bun ca să fie adevărat". Pentru a găsi dragostea online- în condiţii de siguranţă-trebuie să rămâi în alertă.

3. Găseşte cel mai bun site de dating

Când cauţi un site de matrimoniale,trebuie să pui întrebări despre modul în care verifică persoanele înscrise pe site şi cum te pot ajuta adminii. Îţi oferă garanţie că membrii nu sunt căsătoriţi sau că nu au antecedente penale? Sunt în regulă cu actele,ţin legătura cu autorităţile? Dacă nu,atunci continuă să cauţi un site care îţi garantează siguranţa.

4. Fă propriul screening

După ce ai găsit cel mai bun site dating,fă propriul tău screening. Pe internet este cel mai uşor să minţi în legătură cu vârsta,aspectul,starea civilă,numele şi chiar sexul. Aşa că fii mereu în alertă şi nu te feri să ceri cât mai multe informaţii şi dovezi pentru a te asigura căiubitul tăudin online nu este iubita ta din realitate.

5. Nu oferi numele real,data naşterii,vârsta,adresa etc.

Nu contează cât de bine crezi că îl cunoşti pe iubitul tău din online,nu da nicio informaţie cu caracter personal. Chiar cele mai inofensive informaţii,cum ar fi adresa de e-mail,pot fi folosite pentru a-şi băga nasul în viaţa ta personală. Pentru a găsi dragostea online,ai nevoie de timp să îl cunoşti.

6. Fă trecerea treptat de la online la real

Când faceţi schimb de numărul de telefon sau de adresa de e-mail,foloseşte telefonul de serviciu şi adresa de mail de la muncă. Când te întâlneşti prima dată cu el,spune cuiva apropiat despre asta,inclusiv locul unde vă întâlniţi. Anunţă-l şi pe iubitul tău din online că cineva ştie de voi.