1. Stresul

Multă lume e capabilă să dea randament sporit sub presiune,când vine vorba de viaţa profesională. Din păcate,lucrurile nu stau la fel,la capitolul viaţă sexuală. Stresul la locul de muncă,problemele financiare sau personale,toate acestea se pot reflecta negativ în relaţia cu partenerul. Ca să remediezi lucrurile,trebuie să găseşti o cale de a-ţi gestiona mai bine nivelul de stres.

2. Probleme de cuplu

Orice problemă de cuplu nerezolvată duce,pe termen lung,la erodarea relaţiei şi la scăderea libidoului. În special femeile sunt afectate de acest tip de probleme – începând cu micile certuri şi terminând cu insuficienta comunicare. Disensiunile trebuie rezolvate imediat!

3. Alcoolul

Dacă ai nevoie mereu de un pahar de „tărie“  ca să ai dispoziţie pentru sex,înseamnă că ceva nu e în regulă. Alcoolul este perceput,la modul general,ca un afrodisiac cu efect de dezinhibare. Dar,pe termen lung,duce la „amorţirea“ libidoului.

4. Somnul insuficient

Somnul insuficient este unul din „ucigaşii” majori ai dorinţei sexuale. Când cauza este apneea de somn sau insomnia,poţi urma tratamente adecvate pentru a remedia situaţia.

5. Medicamentele

Anumite medicamente afectează libidoul:antidepresivele,antihistaminicele,contraceptivele orale,medicamente împotriva hipertensiunii arteriale şamd.  Cere sfatul medicului,ca să-ţi prescrie tratamente alternative sau să-ţi schimbe dozajul.

6. Obezitatea

Obezitatea te face să face să te simţi greoaie,nedorită,obosită – toate acestea duc la dificultăţi în viaţa sexuală.

7. Stima de sine

Când stima de sine e la cote joase,nici viaţa sexuală nu e satisfăcătoare. Învaţă să te placi aşa cum eşti,fă exerciţii fizice şi urmează diete care te energizează şi care te fac să te simţi bine în pielea ta. Rezultatele în dormitor se văd imediat!


Citeşte şi:

Vrei mai mult sex? Iată ce să faci!

Află cum îţi influenţează sezonul rece viaţa sexuală!