Îţi doreşti să arzi câteva calorii fără prea mult efort? Acest lucru este posibil. Nu trebuie să îţi faci un abonament în sala de forţă, să petreci multe ore la antrenamentele de aerobic sau să alergi kilometri în şir. Sunt anumite activităţi pe care le poţi face în gospodărie şi care pot arde un număr de calorii decent.

Moduri neaşteptate prin care poţi slăbi

Ştiai că poţi arde calorii în timp ce dormi? Până la 400 de calorii, în funcţie de cât de mult vă întoarceţi pe o parte şi pe cealaltă în pat. Minunat, nu? Iată care sunt şi alte activităţi neaşteptate de ardere a caloriilor! (reţine că numărul exact de calorii făcând aceste activităţi depinde de înălţimea, de greutatea şi de energia pe care o ai în momentul realizării activităţilor). 

Tunderea gazonului, poate mai eficientă ca o şedinţă de aerobic

Aparent, o sesiune de trei ore în grădină este echivalentul unei ore de exerciţii în sala de gimnastică. Potrivit cercetătorilor, persoanele care fac activităţi precum: tunderea gazonului, plivirea, tăierea gardurilor vii şi plantarea petuniilor, timp de cinci ore pe săptămână, pot arde până la 19.000 de calorii pe an, deci poţi arde între 150 şo 400 de calorii pe oră. 

Cel mai bun prieten al omului te poate ajuta să scapi de grăsimea în exces

O plimbare obişnuită în parc cu câinele este sigur câştigătoare în miza de ardere a caloriilor. Desigur, depinde cât de departe şi cât de repede mergi. Dacă alegi să îţi plimbi animalul de companie timp de o oră, află că poţi arde în jur de 200 de calorii.

Curăţenia în casă alungă microbii şi kilogramele