Surse de energie pentru organism

Sunt o sursă excelentă de energie deoarece un singur fruct conţine aproximativ 105 calorii. Este ideal să mănânci o banană după efort fizic pentru că restabileşte nivelul de glucoză.

Te protejează de crampele musculare

Cu siguranţă ai avut dureri musculare după un efort fizic îndelungat. În astfel de situaţii,consumul de banane ajută la relaxarea musculaturii,datorită conţinutului ridicat de magneziu şi potasiu.

Menţin sub control tensiunea arterială

Bogate în potasiu şi sărace în sodiu,bananele ajută la păstrarea în limite normale a tensiunii arteriale. De asemenea,aceste fructe menţin echilibrul apei în corp şi detoxifică organismul.

Combat constipaţia

Atât fructele cât şi frunzele de banan sunt bogate în fibre,lucru important în prevenirea şi tratarea constipaţiei. Poţi consuma banana ca fruct sau îţi poţi prepara un suc din tulpina plantei de banan pentru un tranzit intestinal bun.

Conferă un efect probiotic natural

Efectul probiotic al fructooligozaharidelor (FOS) prezent în banane ajută la creşterea numărului de bacterii în instestin şi te protejează de tulburările gastrice. De asemenea,acest compus susţine absorbţia calciului din organism,ceea ce conferă buna funcţionare a sistemului osos.

Oferă un somn liniştit

O banană consumată înainte de culcare te va ajuta să dormi mai bine. Datorită conţinutului ridicat de triptofan care se transformă în serotonină (substanţă cunoscută drept „hormonul fericirii”),bananele conferă o stare de bine şi un nivel înalt de concentrare.

Îmbunătăţesc viaţa sexuală

Bananele sunt fructe afrodiaziace deoarece sunt bogate în nutrienţi care produc hormoni sexuali. De asemenea,aceste fructe reglează secreţia de serotonină care are un rol important în crearea stării de bine în timpul actului sexual.