1. Arată lipsă de respect

Nu toţi bărbaţii abuzivi emoţional arăta o lipsă de respect din prima zi în care vă întâlniţi. Unii pot fi fermecători şi excesiv de înţelegători la început. Până când relaţia devine serioasă. Important este să observi cum se poartă cu alţii sau cum vorbeşte despre ei. Dacă este dispreţuitor faţă de alte persoane,aşteaptă-te să fii curând inclusă în acea categorie.

2. Are o poveste incredibilă despre trecutul lui dureros

Orice iubit abuziv emoţional are de prezentat o poveste incredibilă despre cât de dură a fost viaţa cu el şi cât de mult a muncit el ca să ajungă unde este acum. În realitate,doar îţi testează empatia. Dacă te afectează povestea lui,eşti victima lui sigură.

3. Este victima femeilor

Da,el e cel care a suferit din cauza femeilor care nu l-au înţeles şi nu l-au apreciat la adevărata lui valoare. A fost trădat în dragoste,a pierdut totul din cauza unei iubite profitoare sau a fost minţit mult. Astfel,el te anunţă că nu îţi va oferi nimic,în timp ce aşteaptă ca tu să dai 100%,doar el este cel rănit,căruia trebuie să îi câştigi încrederea.

4. Are vicii

Cei care au probleme cu abuzul de alcool,consumul de substanţe stupefiante sau se uită lung după femei pe stradă au,de obicei,probleme cu gestionarea furiei.

5. Este dominator şi / sau gelos

Realitatea este că stabileşte un echilibru de putere în relaţia voastră. Acesta funcţionează pe principiul că el deţine rolul de stăpân şi tu de supus,doar el are experienţă şi ştie mai bine când şi cu cine este bine să vorbeşti… poate chiar şi despre ce,ca să nu iasă discuţii în cuplu.

6. Îşi asumă meritele pentru reuşitele voastre

Îi place să fie în centrul atenţiei şi să îşi asume toate meritele pentru ceea ce aţi reuşit împreună sau,de multe ori,chiar pentru reuşitele tale. Dacă nu era el… Da,el este starul din relaţie şi toate reflectoarele trebuie puse pe el.

7. Se enervează rapid

Este iute la mânie şi obişnuieşte să jignească. Totuşi,îşi cere rapid iertare şi este în stare să facă orice ca să te împace,asta în timp ce îţi spune că nu reacţionează aşa de obicei,dar acum l-a deranjat ceva ce ai spus tu. Deci tu eşti vinovată pentru reacţia lui. Acest tip de comportament duce uşor de la abuzul emoţional la cel fizic.