Vă venim în ajutor cu 8 greşeli care nu vă permit să ardeţi mai rapid grăsimile. Le faceţi zilnic!

1. Tratezi toate caloriile în mod egal

Toate caloriile nu sunt egale. Consumul a 100 de calorii de legume nu este acelaşi lucru cu consumul a 100 de calorii de îngheţată. Nu vor avea acelaşi efect asupra organismului. În ceea ce priveşte pierderea în greutate, este esenţial să luaţi în considerare cantitatea de insulină eliberată de organism în funcţie de tipul de calorii pe care îl luăm.

Atunci când multă insulină este eliberată de organism în mod constant pe tot parcursul zilei, nu numai că împiedică pierderea de grăsime, dar încurajează organismul să stocheze energia ca grăsime corporală. Tipurile de calorii care secretă insulina cel mai mult sunt cele din carbohidrati, sub formă de zahăr simplu. Deci, dacă doriţi să consumaţi carbohidraţi, rămâneţi la carbohidraţi sănătoşi din alimentele care se digeră încet. Împreună cu carbohidraţii, proteina poate spori şi nivelul de insulină, mai ales dacă provin din surse de lapte ca laptele degresat şi iaurtul.

2. Nu vă concentraţi suficient asupra masei corporale slabe

Dacă tăiaţi calorii şi faceţi cardio, dar grăsimea suplimentară nu se topeşte, ar fi o idee bună să vă concentraţi asupra masei corporale slabă. Creşterea masei musculare vă trezeşte metabolismul din odihnă. De asemenea, afectează mulţi hormoni diferiţi în organism, cum ar fi insulina, leptina şi ghrelinul. Aceşti hormoni comunică cu celulele dvs. şi îi instruiesc dacă este timpul să depozitaţi grăsimi sau să le eliberaţi.

3. Credeţi că mâncarea mai multor mese pe parcursul zilei vă va ajuta să pierdeţi greutatea şi să ardeţi grăsimile

Există o dietă specială numită post şi este un mod uimitor de a arde grasimile. Postul scade, de asemenea, nivelurile de insulină mai mult decât alte diete. Postul determină corpul să elibereze glucagon pentru a atrage energia din celule, inclusiv celulele grase. În loc să aveţi câteva mese de 400 de calorii într-o zi, este mai bine să aveţi la sfârşitul zilei o masă de 1.600 de calorii.

4. Crezi că făcând cardio e singura modalitate de a pierde grăsime

Deoarece cardio nu este la fel de interesant ca alte exerciţii, oamenii cred că este singura modalitate de a pierde în greutate. Vestea bună e că există şi alte modalităţi de ardere a grăsimilor fără a fi nevoie să petreceţi ore pe banda de alergare. Cea mai bună modalitate de a profita de avantajele cardio-ului este să-l încorporaţi cu pregătire în greutate. Antrenorul dvs. vă poate ajuta să creaţi sesiuni speciale concepute în funcţie de propriile scopuri de fitness.

5. Credeţi în reclamele despre pastile magice de ardere a grăsimilor

Nu există scurtături pentru pierderea de grăsime. Suplimentele pentru arderea de grasimi vor spori doar ritmul cardiac de odihnă la niveluri foarte ridicate, nesănătoase. Sfatul nostru este să staţi departe de pastilele de acest gen şi să menţineţi un stil de viaţă sănătos.

6. Nu dormi suficient

Lipsa de somn dezechilibrează nivelurile hormonale ale organismului, ceea ce influenţează nivelurile de foame de a doua zi. Cei doi hormoni care ne afectează apetitul sunt ghrelinul (hormonul care ne face să simţim foamea) şi leptina (hormonul care ne face să ne simţim plini). Când nu dormim suficient, nivelul ghrelinului creşte în timp ce nivelul leptinei scade. Acest lucru vă face să vă simţiţi foame prea mult. Încercaţi să vă culcaţi puţin mai repede decât o faceţi de obicei şi să dormiţi cel puţin 7-8 ore.

7. Te simţi stresat

Senzaţia de stres poate provoca un dezastru asupra corpului. Determină organismul să producă un hormon steroid numit cortizol care sporeşte dorinţa de alimente dulci, care oferă energie instantanee şi plăcere. Când nivelul de cortizol rămâne ridicat pentru o perioadă lungă, poate creşte cantitatea de grăsime pe care o stochează burta.

8. Încerci prea mult

Organismul are nevoie de un echilibru sănătos de exerciţii şi odihnă. Suprasolicitarea împiedică organismul să elimine excesul de grăsime. Exercitiile fizice fără a avea un nivel adecvat al odihnei ridică nivelul cortizolului din corpul tău, determinând o creştere a grăsimii in zona burţii.

Sursa: brightside.me