Potrivit revistei Shape,există câteva trucuri pentru a-ţi ajuta organismul să ardă caloriile cu o viteză mai mare.
 
1. Proteinele
 
Deoarece proteina are efect termic,corpul tău va arde mai multe calorii încercând să o digere. Amanda Carlson-Phillips,vicepreşedinte al nutriţiei şi cercetării la Core Performance,recomandă o sursă de proteine în fiecare masă.
 
2. Ceaiul verde
 
Stai departe de sucuri sau băuturi alcoolice. Nu numai că vor provoca o senzaţie de balonare,dar te vor face să te simţi obosită şi îţi vor încetini metabolismul. Carlson-phillips afirmă că „trei căni de ceai verde pe zi pot accelera arderile cu până la 10%”.
 
3. Aparatele de la sală
 
Angela Corcoran,directorul educaţiei la Cybex Research Institute,sfătuieşte femeile să se ducă regulat la sală şi să profite din plin de aparatele de fitness. Acestea de ajută la tonifierea muşchilor şi accelerarea arderilor. Cere-i instructorului să te ajute să dezvolţi un program fitness propriu.
 
4. Somonul
 
Somonul este principala sursă de omega-3,fiind plin de proteine şi grăsimi sănătoase. Nu numai că vei arde grăsimile mult mai uşor,dar omega-3 din somon îţi va regla metabolismul şi va încetini digestia,astfel încât senzaţia de foame va dispărea pentru o perioadă mai mare de timp.
 
5. Uleiul de măsline
 
Oricât de greu ar fi de crezut,unele uleiuri beneficiază pierderea în greutate. Uleiul de măsline este o grăsime sănătoasă,care accelerează organismul şi te ajută să arzi mai multe grăsimi.
 
6. Detoxifierea organismului
 
O detoxifiere este o metodă eficientă de a elimina toxinele pentru a accelera arderile şi a asigura o stare generală de bine. Trebuie doar să ai grijă la dietele drastice,care pot face mai mult rău decât bine.
 
Mai citeşte şi:
 
 
7. Lichidele
 
Apa este extrem de benefică organismului,precum sunt şi alte băuturi sănătoase. Bea multe lichide. Un organism deshidratat va încetini metabolismul şi va spori senzaţia de foame şi apatie. Pentru a spori beneficiile apei,adaugă o felie de lămâie în paharul cu apă. Lămâia conţine enzime digestive şi fibre,asigurând o bună funcţionare a metabolismului şi a sistemului digestiv.
 
8. Mesele mici şi dese
 
Mănâncă porţii mici,de multe ori pe zi. Sunt recomandate cel puţin trei sau patru mese pe zi pentru a accelera arderile din organism.