Cojile de ou pot fi folosite pentru:

1.     Prevenirea înfundării ţevilor de scurgere a apei. E simplu:mărunţeşte grosier coji de ouă,lasă-le în chiuvetă,în orificiul de scurgere a apei. Pe măsură ce vor fi antrenate de apă,fărâmele de coajă se vor sparge şi mai mult şi vor curăţa în mod natural ţevile de canalizare.

 

2.     Curăţarea căldării de gunoi. Fragmentele mici de ou te ajută să cureţi mai bine căldarea de gunoi. Când o clăteşti cu apă,cojile ajută la „răzuirea” resturilor grăsoase.

 

3.     Curăţarea suprafeţele pătate. Suprafeţele pătate din bucătărie – inclusiv cele metalice – pot fi curăţate mai uşor cu un burete înmuiat în coji de ouă mărunţite şi apă cu săpun/lichid de curăţat.

 

4.     Înălbirea rufelor. Cojile mărunţite se pun într-un săculeţ din tifon,care se lasă în maşina de spălat,printre rufele albe,înainte de a demara ciclul de spălare.

 

5.     Înlăturarea amărelii cafelei. Cojile de ou,bine spălate şi mărunţite bine,se pun în filtrul de cafea. Vei observa că băutura preferată e mai puţin amară – practic,nu vei mai avea nevoie de zahăr ca să-i îmbunătăţeşti gustul!

 

6.     Fertilizarea pământului din grădină. Cojile de ouă,sursă incredibilă de calciu,sunt un îngrăşământ de nădejde pentru plantele tale din grădină.

 

7.     Creşterea plantelor de apartament. Lasă câteva coji de ouă într-un recipient cu capac,plin cu apă călduţă. Lasă câteva zile la loc întunecos,înainte de a uda plantele cu „lichidul miracol”.

 

8.     Izgonirea melcilor. Presărate peste pământul din grădină,cojile de ou măcinate alungă melcii,limacşii – practic,acţionează ca un pesticid natural.

 

9.     Protecţia vrejului de roşii. Vârful vrejului de roşii poate fi atins de putregai dacă planta suferă de deficienţă de calciu. Ştii ce ai de făcut:pune câteva coji la baza jardinierei,şi apoi adaugă pământ,înainte de răsădi vrejul.

 

Citeşte şi:

4 remedii naturale care întăresc oasele

7 utilizări inedite ale dischetelor demachiante