Cercetătorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe şoareci şi au descoperit că animalele hrănite cu alune coapte au prezentat un răspuns al sistemului imunitar care indica o alergie,în timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reacţiile alergice au fost foarte puţin intense.

Experţii cred că procedura de coacere uscată a arahidelor,care implică atingerea de temperaturi foarte înalte,duce la schimbarea compoziţiei chimice a alunelor într-un mod care face organismul să aibă reacţii specifice alergiilor.

De cele mai multe ori,reacţiile alergice la arahide sunt uşoare,dar există şi cazuri în care viaţa poate fi pusă în pericol,din cauza şocului anafilactic.

Specialiştii lucrează acum la o metodă de a produce arahide coapte care să excludă alergiile,în condiţiile în care,potrivit statisticilor medicale,unul din 50 de copii suferă de reacţii alergice la arahide.