Curele drastice de detoxificare

 

Orice regim de mai puţin de 1 000 de calorii pe zi sau unul lipsit de grăsimi sau proteine are un impact nociv asupra organismului. Acestea trebuie urmate în jur de o săptămână,şi promit că la sfârşitul ei corpul va fi transformat în totalitate. Însă,gândeşte-te că pentru a ajunge la un anumit număr de kilograme a fost nevoie de mai mult de o săptămână. Aşadar,regimurile de detoxificaretrebuie să fie de lungă durată şi să nu impună privarea organismului de substanţe nutritive.

Regimurile bazate doar de fructe

 

Multe persoane cad în această capcană deoarece cred că fructele sunt sănătoase,fiind pline de vitamine. Însă,chiar şi aşa ele conţin multe zaharuri,ceea ce va duce la creşterea nivelului de zahăr din sânge şi la stimularea producţiei de insulină. Astfel,vei avea momente pe timpul zilei în care te vei simţi obosită şi vei simţi nevoia să mănânci ceva dulce,întrând în acest mod într-un cerc vicios.

Dieta cu apă

 

Este cea mai periculoasă metodă de detoxificare. Ea presupune ca pe parcursul anumitor zile să se consume doar apă. Însă în lipsa alimentelor şi a substanţelor nutritive vei avea stări de ameţeală,oboseală şi chiar leşin,deoarece organsimul nu are energie pentru a face faţă responsabilităţilor de zi cu zi. În plus,privat de mâncare,corpul va începe să stocheze grăsimile,în loc să le ardă.

Cum trebuie urmată o cură de detoxificare

 

Întradevăr,vara este cea mai bună perioadă pentru a urma o cură de detoxificare,deoarece atunci sunt multe fructe şi legume proaspete. Este recomandat să le mănânci crude,sau cât mai puţin preparate termic,însă ele trebuie însoţite şi de alte alimente,cum sunt cereale integrale sau lactate şi brânzeturi. Astfel vei asigura necesarul zilnic de proteine şi carbohidraţi sănătoşi. De asemenea,un regim sănătos,presupune înlocuirea uneia dintre mese cu un smoothie,în care să adaugi seminţe şi nuci.