Dacă nu ştii nici câtă apă trebuie să bei în funcţie de greutate şi nici câtă trebuie să bei atunci când ţii dietă,citeşte acest articol. În plus,poţi bea apă cu aromă de fructe sau ceaiuri,dar nu adaugi zahăr.

Este adevărat că apă ajută în procesul de slăbit şi este necesară pentru a fi mereu hidrataţi şi vii. Cu toate acestea,unii oameni fac greşeala de a bea mai multă apă decât corpul are nevoie pentru a-şi îndeplini funcţiile,fără să ştie că,în realitate,ei pot pune sănătatea în pericol în loc de a face ceva benefic pentru organism. De aceea,este important să ştim câtă apă ar trebui să bem în funcţie de greutatea pe care o avem.

Câtă apă trebuie să bei în funcţie de greutate:

Chiar dacă foarte puţine persoane iau în considerare,în realitate,greutatea corporală a fiecărei persoane are legătură cu cantitatea de apă care urmează să fie băută zilnic. De exemplu,o persoană slabă nu trebuie să bea la fel de multă apă pe cât are nevoie o persoană cu câteva kilograme în plus. Cu toate acestea,pentru că toată lumea are o greutate corporală diferită,există o formulă disponibilă care poate fi destul de utilă.


Pentru a afla care este cantitatea exactă de apă pe care ar trebui să o bem în fiecare zi,trebuie să luăm în considerare greutatea corpului în kg şi împărţită în două. Rezultatul acestei operaţii matematice este egal cu numărul de pahare cu apă de care corpul are nevoie în fiecare zi.

Câtă apă trebuie să bei în funcţie de greutate - Exemplu:

O persoană care are 52 de kg şi împarte greutatea în două părţi,ca rezultat,este egal cu 26 de kg,ceea ce înseamnă 5 pahare cu apă pe zi.

Câtă apă trebuie să bei în funcţie de greutate - Formula de reţinut: greutatea corporală împărţită la 2=cantitatea de apă pe zi;

Cazuri speciale:

Dacă practici un sport sau faci zilnic exerciţii fizice,este recomandat să consumi cu un litru de apă în plus,pe o oră de exerciţiu;

În cazul în care dieta ta nu include multe fructe şi legume,este recomandat să bei cu cel mult 2 litri,pe zi;

Hidratarea este esenţială dacă suferi de o anumită boală sau sistemul imunitar este scăzut. În acest caz,este recomandat să se consume mai multă apă decât de obicei.

Vezi în tabel câtă apă trebuie să bei în fucţie de greutate:

Greutatea

Apă

Pahare cu apă pe zi

36 kg

1 l

 4 pahare

45 kg

1,5 l

 6 pahare

54 kg

2 l

 8 pahare

63 kg

2,4 l

 9 pahare

72 kg

2,6 l

10 pahare

81 kg

3 l

12 pahare

90 kg

 3,2 l

 14 pahare

99 kg

 3,5 l

 15 pahare

108 kg

 3,7 l

 16 pahare

117 kg

 3. 9 l

 17 pahare

127 kg

 4 l

 18 pahare