Cartofii

Temperaturile scăzute afectează gustul cartofilor,motiv pentru care nu trebuie să îi depozitezi în frigider. Ţine-i într-un loc mai răcoros şi întunecos,în pungi de hârtie,pentru că cele de plastic reţin umezeala şi astfel se strică mai repede.
 

Pâinea

Chiar dacă este cald în casă,depozitarea pâinii în frigider nu va face decât să o usuce mai repede. Cel mai bine este să o ţii la temperatura camerei,înfăşurată într-un prosop de bumbac şi în interiorul unei cutii de lemn.
 

Ceapa

Cel mai bine este să depozitezi ceapa într-un loc răcoros şi uscat,în plasa în care se găseşti in magazine,pentru că permite aerului să circule. În orice caz,ţine ceapa departe de cartofi Altfel,ar putea să tragă umezeală şi să se strice mai repede.
 

Roşiile

Dacă le depozitezi în frigider,roşiile ar putea să capete o culoare pală. De aceea,cel mai bine este să le ţii la temperatura camerei,însă nu în pungi de plastic. În cazul în care vrei să grăbeşti coacerea lor,ţine-le într-o pungă de hârtie.
 

Citricele

Depozitarea lămâilor,portocalelor şi a altor citrice în frigider,nu va face decât să le facă mai puţin suculente şi mai puţin gustoase.
 

Avocadoul

În cazul în care ai cumpărat un avocado necopt,nu îl ţine în frigider pentru că îi va încetini procesul de maturare. Pe de altă parte,dacă fructul de avocado are o culoare verde-gălbuie şi nu ai de gând să-l consumi imediat,cel mai bine este să-l depozitezi în frigider.