Pentru a alege varianta sănătoasă de suc, citirea informaţiei de pe etichetă este ritual indispensabil.

Atenţia la etichetă este un comportament esenţial pentru un stil de viaţă echilibrat.  

 
Producătorul are obligaţia de a menţiona,conform legislaţiei în vigoare,toate detaliile care îl pot ajuta pe client să aleagă ce este cel mai potrivit pentru el. Printre acestea se numără lista tuturor ingredientelor şi cantitatea fiecăruia,proprietăţile compoziţiei,valorile nutriţionale – care indică şi consumul de referinţă – sau termenul de valabilitate. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra produsului,eticheta poate conţine detalii despre metodele de fabricaţie,informaţii despre originea şi provenienţa materiei prime şi instrucţiuni de utilizare şi depozitare. Lipsa de pe etichetă a oricărora dintre aceste aspecte ȋi oferă dreptul clientului de a cere mai multe informaţii de la producător sau de a refuza achiziţia produsului. 
 

Cum citeşti eticheta sucurilor 100% naturale 

 
Sucul 100% natural este obţinut 100% din fructe sau legume şi este important de reţinut că eticheta unui astfel de suc NU conţine în lista ingredientelor adaos de zahăr,conservanţi,coloranţi,apă sau aditivi alimentari (E-uri).
 
Sucurile 100% naturale sunt identificate şi prin existenţa pe eticheta a simbolului NFC – „not from concentrate” – care indică faptul că nu sunt fabricate din concentrat. 
 
Un suc 100% natural are întotdeauna culoarea şi aroma provenite din fructele sau legumele din care a fost obţinut,acesta păstrând gustul autentic mai acrişor sau mai dulce.
 
Cu cât sucurile sunt mai puţin procesate,cu atât nutrienţii se păstrează în compoziţia acestora. Pentru a asigura păstrarea produselor pe o perioadă cât mai îndelungată,fără conservanţi sau alte substanţe care pot altera conţinutul produselor,atenţia la procesul şi etapele de fabricaţie este obligatorie.