Crezi sau nu,există şi lucruri pe care le poţi face! Lucruri productive,sănătoase,pe termen lung.  Într-un moment ca acesta,treci printr-un şoc complet,încerci să negi realitatea,iar încrederea de sine ţi-a scăzut considerabil. Ca să nu mai vorbim de durerea pe care o resimţi la gândul că el a călcat strâmb...  Care sunt deci modalităţile prin care poţi face faţă unei astfel de realităţi?

 

 

Decide-te dacă vrei să continui relaţia sau nu,şi dacă relaţia voastră merită acest sacrificiu

 

Modalitatea prin care poţi ajunge să iei această decizie şi să lupţi în continuare pentru dragostea ta,este să fii sinceră cu privire la tipul de om cu care convieţuieşti şi felul de trădare implicat. Dacă partenerul tău nu e genul de om care să te înşele şi aceasta este prima sa abatere,ar trebui,în mod evident,să-i mai acorzi o şansă. Cu atât mai mult cu cât el recunoaşte ce a făcut şi pare,la rândul său,extrem de afectat de micul incident.

Specialiştii afirmă că astfel de episoade se mai întâmplă,dar vestea bună este că,atunci când acestea sunt cu adevărat doar „mici scăpări”,cuplul se poate repune pe picioare. În egală măsură,dacă el a mai făcut asta,fie că a fost implicată o persoană nouă sau fosta parteneră,şi ai impresia că se va mai repeta,este momentul să spui STOP!  

 

 

Vorbeşte cu el

 

Dacă decizi să-i mai oferi o şansă,va trebui să aveţi o discuţie serioasă,despre ce s-a întâmplat cu adevărat şi de ce. Psihologii recomandă să afli ce a simţit de a ajuns să facă asta,dar şi ce a simţit ulterior. Este important să-l asculţi şi să nu începi cu acuze sau ţipete. La rândul său,partenerul va trebui să asculte ce ai tu de spus,despre sentimentele tale şi despre infidelitatea lui. El trebuie să înţeleagă modul în care acţiunile sale te-au rănit şi trebuie să fie dispus să-ţi acorde timp pentru a-l putea primi din nou.

 

 

Luaţi o pauză

 

Acest lucru poate părea să facă mai mult rău decât bine,însă chiar şio scurtă pauză,după ce el a fost infidel,vă poate ajuta să vă reuniţi şi vă va arăta în ce direcţie să o apucaţi.

 

 

 

Mergeţi la şedinţe de terapie de cuplu

 

Uneori,singura modalitate de a comunica eficient cu privire la o experienţă dureroasă,aşa cum este infidelitatea,este să setezi un obiectiv şi să existe o atreia parte implicată,care să vină cu o părere nealterată şi obiectivă. În caz contrar,fără un terapeut,discuţia ar putea lua întorsuri neaşteptate. Cu altcineva în cameră,cuplurile care se confruntă cu probleme de infidelitate sau de altă natură au mai mult succes şi comunicarea se face într-un mod mai sănătos.

 

 

 

Află care este rădăcina problemei
 

După săptămâni şi luni de discuţii intense şi sesiuni de terapie,se poate întâmpla să aflaţi ce s-a întâmplat cu adevărat şi de ce s-a ajuns la infidelitate. Care sunt cauzele reale şi substraturile,cum s-ar spune. Astfel,poţi afla că era supărat pe tine şi pentru că nu a ştiut cum să se exprime,aşa a simţit să acţioneze. Poate că relaţia voastră a fost la un pas de a deveni mai serioasă şi asta l-a speriat (pentru că s-a văzut alături de tine pentru totdeauna). Odată ce ajungeţi în inima problemei,veţi putea începe să aduceţi lucrurile pe drumul cel bun.

 

 

 

Dacă nu poţi şi nu poţi să treci peste infidelitatea lui,chiar şi după luni de efort susţinut,fă pasul cel mare!
 

Nu are sens să mai pierzi timp şi să investeşti efort în ceva ce te face să suferi. Oricât de dureros ar părea acest pas,este cu mult mai sănătos să pui capăt relaţiei tale acum. Întreabă-te dacă chiar crezi că vei reuşi să-l ierţi cu adevărat;şi dacă nu,nu continua să trăieşti în mânie şi alături de cineva care te face să suferi.