Uleiul de cocos

Cel mai disputat de pe lista de alimente ce pot preveni boala Alzheimer,este uleiul de cocos.­­­ În mod miraculos aproape,se pare că acesta are abilitatea de a reface şi reîntineri creierul.

Potrivit oamenilor de ştiinţă,creierul se află în imposibilitatea de a metaboliza glucoza şi pentru asta necesită nişte compuşi speciali,cunoscuţi sub numele de corpi cetonici. Uleiul de nucă de cocos este cea mai cunoscută sursă ce conţine un anumit tip de grăsime care se transformă direct în corpi cetonici. Aceste substanţe puternice cunoscute sub numele de trigliceridecu lanţ mediu ajută la eliminarea plachetelor beta-amiloid din creier,care sunt legate direct de Alzheimer. De asemenea,acestea facilitează restaurarea creierului.

Patru linguriţe de nucă de cocos sau de palmier,pe zi,pot vindeca în aproximativ un an o persoană suferindă de Alzheimer. Există cazuri de astfel de vindecări!

 

Turmericul

Un alt puternic combatant al demenţei este turmericul,de asemenea,cunoscut sub numele de curcumă. Acesta este absolut necesar pentru menţinerea sănătăţii creierului. În India,curcuma este larg consumată ca parte integrantă a mâncărurilor,sub formă de făină de curry. Din acest motiv,aici,ratele de Alzheimer şi demenţă sunt printre cele mai mici din lume.

Un studiu cuprinzător despre curcumă a fost publicat de Dr. James A. Duke,şi relevă faptul că aceasta conţine un compus unic ce blochează în mod direct formarea de plachete beta-amiloid,considerate a fi substanţele responsabile pentru formarea Alzheimer-ului.
 

Nucile

Sunt suficient de bogate în acizi graşi de Omega-3,precum şi în alte elemente nutritive care au fost demonstrate ştiinţific că pot îmbunătăţi funcţiile cognitive. Potrivit unui studiu,se arată că acest consum periodic (în cantităţi moderate) de nuci,precum şi de alte produse alimentare integrale,poate ajuta la îmbunătăţirea funcţiei cognitive  şi neuronale,dar şi a abilităţii motorii.

Consumul de nuci,sucuri din afine şi struguri sporeşte longevitatea.
 

Produsele alimentare fermentate şi probioticele

În ceea ce priveşte vitaminele B şi rolul lor în prevenirea declinului cognitiv,o modalitate foarte bună de a obţine cât mai multe dintre ele în dieta ta,fără să fie nevoie să iei suplimente,este să consumi cât mai multe alimente fermentate şi probiotice. Potrivit Ecologie Corp,bacteriile probiotice sunt responsabile de fabricarea vitaminelor B necesare în intestin. Aceste vitamine,la rândul lor,ajută la reducerea nivelurilor sangvine ale unei substanţe numite “homocisteină”,care este legată de Alzheimer.