Guma de mestecat

De multe ori crezi că mestecatul unei gume îţi va păcăli senzaţia de foame. Adevărul e că mai mult o vei accentua,deoarece vei stimula producţia de suc gastric,dar şi de salivă. Alege în locul ei o gustare sănătoasă,cum ar fi un fruct sau o mână de nuci ori alune.

Citeşte şi:

Obiceiuri alimentare care te îmbătrânesc

7 mituri despre alimente

Sucurile carbogazoase cu puţine calorii

Cu siguranţă eşti mai tentată să cumperi sucuri dacă vezi că au foarte puţine calorii,dar îşi păstrează gustul clasic. Însă cât de sănătoşi sunt îndulcitorii artificiali în comparaţie cu zahărul? Nu sunt atât de indicaţi deoarece după fiecare pahar de suc băut vei vedea cum vei simţi nevoia să ronţăi câte ceva.

Alimentele semipreparate,interzise la cină

Sunt de obicei sărace în fibre şi bogate în calorii. Într-adevăr,este mult mai simplu să prepari o pizza congelată sau doar să pui la copt o plăcintă cu mere. Poate că te vei sătura pentru moment,dar după doar câteva minute vei fi tentată să mai adaugi ceva gustării de seară,iar numărul de calorii va creşte considerabil.

Dulciurile,un răsfăţ ce ar trebui evitat

Cine poate refuza o porţie de prăjiturele cu cremă,nişte fursecuri aromate sau câteva bomboane care parcă se topesc în gură? Ar trebui să începi să le eviţi,mai ales dacă le consumi din ce în ce mai des. Din punct de vedere caloric ele pot echivala una din mesele principale ale zilei,dar asta nu înseamnă că va domoli şi senzaţia de foame.

Spune pas produselor de patiserie

Aroma îmbietoare a covrigilor calzi sau a cornurilor abia scoase din cuptor poate fi o ispită greu de refuzat. Însă cantitatea de zahăr şi de fâină albă din compoziţia lor poate fi un factor decisiv atunci când vei hotărî să treci prin faţa raionului cu bunăţăţi  fără să le arunci măcar o privire. Sunt contraindicate drept gustare,deoarece nu au deloc substanţe nutritive,ci doar o cantitate însemnată de calorii goale.