Aşteptările normale la locul de muncă în timpul pandemiei şi după

1 munca de acasa jpg jpeg

„Înapoi la normal” este o expresie prezentă pe buzele tuturor, iar întoarcerea la muncă implică tot mai mult nevoia de normalitate şi de reluare a rutinei obişnuite. Totuşi, experţii în sănătate sunt rezervaţi cu privire la perioada în care normalul îşi va reintra în rol. Din acest motiv este important, ca angajat, să te bucuri de o comunicare eficientă la locul de muncă.

Iată câteva dintre aspectele la care este firesc să te aştepţi în această perioadă şi în cea postpandemie:

O cultură a muncii mai dezvoltată şi puternică

O companie care nu are un set de valori bine stabilit devine automat mai expusă riscurilor cauzate de situaţia actuală. Mai mult decât atât, efectele vor avea un impact asupra angajaţilor şi, automat, asupra productivităţii. Pentru a te simţi în siguranţă, protejată şi apreciată, vei avea nevoie de beneficii noi sau continuarea celor deja existente. Nu-ţi fie teamă să deschizi această conversaţie cu angajatorul tău, deoarece vremurile se schimbă, iar cultura companiei trebuie să fie mai flexibilă ca niciodată.

De asemenea, companiile trebuie să privească lucrurile dintr-o nouă perspectivă, fără a uita ce este cu adevărat important. De exemplu, dacă urmează să naşti, cere ajutor angajatorului şi discută despre toate detaliile, precum indemnizatia de crestere a copilului. Este important ca această cultură a muncii să se concentreze şi pe punerea pe primul loc a intereselor şi nevoilor angajaţilor. Ca viitor părinte, această perioadă este mai stresantă, aşa că trebuie să beneficiezi de flexibilitate şi înţelegere din partea angajatorului.

Un program de lucru flexibil

Posibilitatea de a munci de acasă este cea mai potrivită soluţie pentru sectoarele în care acest lucru este posibil. Angajaţii care îşi fac treaba în faţa calculatorului pot munci din orice loc în această perioadă, iar telemunca poate deveni o normalitate şi în perioada imediat următoare. Datorită faptului că un astfel de ritm îţi îmbunătăţeşte productivitatea sau că munca de echipă este la fel de uşoară de la distanţă, este normal să-ţi doreşti să poţi face acest lucru mai des sau chiar permanent.

Ba mai mult, un program flexibil poate însemna şi renunţarea la orele fixe de prezentare la muncă sau chiar oferirea unei perioade de telemuncă pentru părinţi. Dacă ai deja copii, cel mai probabil ştii cât de complicat este să-i laşi în grija altcuiva în această perioadă, când trebuie să facă orele online. De aceea, angajatorul trebuie să discute permanent cu angajaţii săi pentru a putea asigura cele mai bune soluţii şi un mediu prietenos de muncă.

Înţelegere din partea colegilor

Oamenii din jur influenţează într-o mare măsură felul în care ne raportăm la diferite situaţii, iar pandemia de coronavirus a scos la iveală poate cel mai important lucru: solidaritatea. La locul de muncă ai nevoie să te simţi înţeleasă şi susţinută de colectivul din care faci parte, iar companiile trebuie să lucreze la a dezvolta o dinamică puternică. Această experienţă emoţională intensă îşi lasă amprenta asupra întregii lumi şi vei putea depăşi mai uşor momentele de criză alături de oamenii din jurul tău.

Este normal să ceri mai multă înţelegere, să discuţi mai mult cu cei care nu împart aceleaşi convingeri sau sunt sceptici, iar angajatorul tău trebuie să se asigure că orice posibil conflict este evitat. Poţi încuraja chiar tu organizarea de şedinţe online pentru ridicarea moralului, conversaţii deschise sau să ceri includerea serviciilor psihoterapeutice în cadrul asigurării private de care beneficiezi.

Este normal ca aşteptările tale să se schimbe în această perioadă şi să fii influenţată în viitor de măsurile luate de compania la care lucrezi.

Sursa foto: pexels.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg