Există diverse argumente pentru asta: 70 % dintre muşchi sunt puşi în mişcare, alergatul în aer liber este un remediu bun pentru combaterea stresului şi a efectelor sale, căci cea mai simplă dintre toate formele de a face sport nu este doar modul ideal pentru a obţine un corp bine lucrat, dar are şi alte efecte secundare plăcute. De aceea, ştiinţa se dedică din ce în ce mai mult subiectului sportului şi alergării. De exemplu, cercetătorii ştiu acum că joggerii au, de fapt, creiere care funcţionează mai bine. Iar atunci când alergi în aer liber, nu faci doar exerciţiu fizic, beneficiezi şi de aerul proaspăt, de peisaje şi de lumina naturală a soarelui. Evadezi şi uiţi de probleme, de stres.

 Beneficiile alergatului în aer liber – Câştigă energie şi lucrează mai multe categorii de muşchi

 

Făcând sport în aer liber, ai ocazia să te reconectezi cu natura şi să profiţi de ea pentru a câştiga energie. Acesta este motivul pentru care înainte de a se confrunta cu o zi grea, majoritatea oamenilor îşi iau timp să facă jogging dimineaţa. Îţi permite să începi ziua cu dreptul, să dezvolţi gânduri pozitive şi să reduci anxietatea. Spre deosebire de alergarea pe bandă, în sală, care oferă un antrenament destul de unidimensional pentru corp, alergarea în aer liber este destul de imprevizibilă în ceea ce priveşte înclinarea şi suprafaţa terenului. Ca atare, corpul tău este obligat să se mişte în moduri în care nu ar fi altfel solicitat: coborând un deal abrupt, trecând peste o rădăcină mare de copac, câţiva paşi lateral pentru a ocoli o groapă. Studiile au constatat că alergând în aer liber, îţi flexezi mai mult gleznele şi foloseşti, de asemenea, muşchi diferiţi faţă de cei solicitaţi în timpul unei alergări tipice. Deci, dacă cauţi să lucrezi muşchi diferiţi, ceva timp petrecut afară alergând îţi va face bine.

 

Citeşte şi: Beneficiile mersului pe jos dimineaţa


Beneficiile alergatului în aer liber – Fă plinul de vitamina D

 

Nu doar veganii trebuie să-şi monitorizeze nivelul de vitamina D. Mulţi oameni au deficienţă de vitamina D. În loc să-ţi creşti consumul de produse de origine animală, ai putea lua în considerare să petreci mai mult timp la soare (într-adevăr, chiar şi o zi înnorată îţi poate oferi doza zilnică). În timpul zilei, găseşte momentul optim pentru a alerga o perioadă cât mai lungă şi, în mod ideal, înainte de muncă.

Citeşte şi: 5 exerciţii cardio care te ajută să slăbeşti rapid şi eficient. E suficient să le faci 30 de minute