Conţinut scăzut de lactoză

 

Laptele de capră are un conţinut mai scăzut de lactoză cu 0,2-0,5% faţă de laptele de vacă. Lipidele sunt prezente în laptele de capră sub forma unor globule cu dimensiuni mai mici decât cele din laptele de vacă,fapt ce contribuie la un metabolism lipidic mai eficient. Forma în care se află lipidele în laptele de capră,alături de cantitatea mai redusă de lactoză,contribuie la o mai bună digestie a acestuia.

Cantităţi mai mari de acizi graşi acizi grasi,

 

În comparaţie cu laptele de vacă,în cel de capră se găsesc cantităţi mai mari de acizi graşi cu lanţuri scurte şi medii:acid caproic,caprilic,capric,lauric,ceea ce recomandă laptele de capră în sindroame de malabsorbţie,rezecţii intestinale,malnutriţii ale sugarilor etc. Laptele de capră conţine cantităţi mai mari de acizi graşi mono-şi polinesaturaţi decât laptele de vacă. Prezenţa acestor acizi graşi mono-şi polinesaturaţi este esenţială într-o dietă echilibrată care contribuie la un stil de viaţă sănătos.

Datorită compoziţiei şi structurii proteinelor din laptele de capră,acest tip de lapte şi produsele obţinute din el (produse acidofile şi brânzeturile) sunt mult mai uşor de digerat pentru consumatori şi chiar mai uşor de tolerat de unele persoane cu alergie la compuşii din laptele de vacă.

Mic dejun sănătos cu lapte de capră

 

O cană de lapte de capră poate fi integrat într-un mic dejunsănătos alături de 50 g de cereale integrale sau biscuiţi digestivi şi fructe. Ne asigurăm astfel carbohidraţii complecşi necesari micului dejun,toţi aminoacizii esenţiali,o cantitate semnificativă de fibre dar şi lipidele necesare transportului vitaminelor A,D,E şi senzaţiei de saţietate.