Alimentele pe care trebuie să le mănânci înainte de practicarea sportului sunt:

Banane

Mâncarea unei banane înainte de antrenament oferă organismului proteinele necesare şi alte substanţe nutritive care contribuie la îmbunătăţirea rezistenţei. Potasiul prezent în fruct ajută funcţiile nervoase şi musculare, iar carbohidraţii contribuie la creşterea nivelului de energie.

Fulgi de ovăz

Fibrele prezente în fulgii de ovăz ajută la eliberarea constantă a carbohidraţilor, adică nivelul de energie va fi mai mare pe tot parcursul antrenamentului. Mănâncă un bol de fulgi de ovăz cu 2-3 linguri de iaurt grecesc.

Smoothie de fructe

Smoothie-urile vor fi întotdeauna pe lista băuturilor naturale pe care trebuie să le bei înainte de sport, deoarece sunt o sursă perfectă de proteine de înaltă calitate. În acelaşi timp, vei obţine carbohidraţi simpli şi complecşi de la fructele uscate. Prepară-ţi un pahar de smoothie din fructele care-ţi plac.

Albuş

Organismul are nevoie de timp pentru a metaboliza grăsimea dintr-un ou . Prin urmare, poate vrei să renunţi la gălbenuş, alegând să mănânci albuşul. 1 albuş conţine 4 grame de proteine fără grăsime.  

Iaurt grecesc

Dacă vrei să-i oferi organismului o cantitate mai mare de proteine, ar trebui să înlocuieşti iaurtul normal cu cel grecesc. Cel din urmă conţine de două ori mai multe proteine decât poţi găsi în aceeaşi porţie de iaurt normal.

Alimentele pe care trebuie să le eviţi sunt:

Produse lactate

Ar trebui să eviţi produsele lactate dacă suferi de intoleranţă la lactoză. Prin urmare, este mai bine să stai departe de brânzeturi moi şi lapte înainte de a începe antrenamentul. Poţi opta pentru chefir, brânzeturi tari şi iaurt dacă urmezi o dietă cu conţinut scăzut de lactoză, dar este mai bine să reduci şi consumul loc înainte de sesiunea de exerciţii fizice.

Alimente prăjite şi grase

Sistemul digestiv necesită timp pentru a procesa alimentele prăjite şi grase, cum sunt pizza, hamburgerul şi burgerii. Dacă le mănânci înainte de a merge la sală, digestia va fi una dificilă şi acest lucru poate provoca crampe, balonare şi diaree.

Alimente picante

La fel ca alimentele grase, ar trebui să le eviţi pe cele picante înainte de a a face sport. Alimentele picante pot irita sistemul digestiv şi pot duce la probleme cum precum gaze şi arsuri la stomac. Aceste simptome vor îngreuna activitatea fizică. Recomandat este să le mănânci cu 24 de ore înainte de antrenament. Sau deloc!


Credit foto: www.womensrunninguk.co.uk