Binecunoscuta Bansko, cea mai modernă staţiune de schi din Bulgaria se bucură de cea mai bună zăpadă şi de cel mai lung sezon de schi dintre toate staţiunile montane din Bulgaria (de la 15 decembrie până la 15 mai). În ultimii ani, aici s-a investit masiv, construindu-se noi hoteluri şi piste cu multe facilităţi pentru iubitorii de schi. Staţiunea este situată în partea nord-estică a muntelui Pirin, la 160 km de capitala Sofia, la 925 m altitudine. Cu facilităţile excelente pentru schi, 16 instalaţii pe cablu şi multe pârtii variate, cu o lungime combinată de 48 km, până la o altitudine de 2 560 m, combinate cu arhitectura unică a oraşului, Bansko s-a transformat într-una dintre destinaţiile favorite pentru schi şi snowboard, atrăgând an de an mai mulţi turişti.

 

Citeşte şi: Cele mai bune staţiuni de schi din Europa

 Cele mai îndrăgite 3 staţiuni de schi din Bulgaria –În apropierea capitalei Sofia

Borovets păstrează tradiţia unei staţiuni de renume, fiind în prezent a doua cea mai mare staţiune de schi din Bulgaria. Este situată în vecinătatea colinei Borovets, pe pantele munţilor Musala, la est de Rila, iar Sofia este la doar 72 km. Aşezată la 1390 m deasupra nivelului mării, Borovets rerezintă locul ideal pentru recreere şi relaxare. De obicei pantele munţilor sunt acoperite cu zăpăda de la jumătatea lunii decembrie şi până în luna aprilie. Pârtiile de schi atrag zeci de mii de iubitori de sporturi de iarnă, atât din Bulgaria, cât şi din străinatate. Aceştia au la dispoziţie 58 km de pârtii, care diferă ca grad de dificultate şi ca lungime, fiind grupate pe trei regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki; Markudjik şi Yastrebec.

Citeşte şi: Destinaţii exotice ieftine iarna

Cele mai îndrăgite 3 staţiuni de schi din Bulgaria – Soare pe pârtie

Pamporovo este o staţiune modernă, situată în inima munţilor Rhodopi. Aceasta se înscrie în rândul celor mai sudice staţiuni din Europa destinate acestui sport. Este cea mai însorită staţiune montană din Bulgaria, cu un foarte bun strat de zăpadă pe durata întregului sezon. Pamporovo este situat la altitudinea de 1650 m deasupra nivelul mării. Staţiunea se afla la 240 km de Sofia şi la 85 km de Plovdiv. Profilul blând al muntelui face ca pârtiile sale ce însumează 58 de km să fie ideale pentru schiorii începători. Există şi câteva piste potrivite pentru schiorii avansaţi.