La gătit

-        Zeama cu oţet şi sare,care păstrează minuantele arome de gogoşar,usturoi,condimente,o poţi folosi cu succes ca să asezonezi diferitele salate şi sosuri. Foloseşte zeama în loc de oţet,în reţetele diverselor preparate!

-        Foloseşte-o în ciorbe şi supe,pentru a adăuga un pic de aciditate şi de savoare

-        Poţi adăuga puţină zeamă peste legumele gătite la cuptor,cărora le  le-ar strica un pic de aromă

-        Adaug-o cu generozitate în apa în care fierbi cartofii. Aceşti vor fi atât de savuroşi,că nu vei mai fi nevoită să îi amesteci cu maioneză,unt sau sare.

 

În gospodărie

-        Dacă zeama conţine conservanţi,nu o arunca totuşi. Foloseşte-o pentru a curăţa cratiţele şi tigăile din cupru.

-        Dacă nu conţine multă sare,o poţi folosi câte puţin,pentru a da mai multă aciditate pământului de flori în care cresc plantele ce preferă soluri acide

 

În scopuri curative

-        Bea-o pe stomacul gol,dimineaţa,înainte de a lua micul dejun. Conţine extrem de multe substanţe nutritive şi vitamine!

-        După ce ai făcut făcut efort fizic şi ai crampe musculare,o gură de zeamă de murături face minuni!

-        Te scapă de neplăcutul reflux gastrointestinal şi alungă mahmureala după o noapte de petrecere. De asemenea,întăreşte organismul când eşti uşor răcită şi uşurează durerile în gât.

 

Citeşte şi:

Aşa asimilezi fierul din alimentele consumate!

Dietă cu gustări bogate în proteine