Nutriţioniştii recomandă suplimentele cu crom în diete,ca să grăbească procesul de slăbire. De ce? Pentru că majoritatea curelor de slăbire sunt sărace în aportul de crom, iar cromul ajută la slăbit.

Cele mai frecvente utilizări ale cromului

Cromul este esenţial în metabolizarea proteinelor,lipidelor şi carbohidraţilor. Acesta ajută organismul să menţină un nivel normal al glicemiei şi scade colesterolul „rău“,dar şi nivelul trigliceridelor.

Îl poţi găsi sub formă de capsule,lichid,capsule gelatinoase şi comprimate.

Atenţie!

Dacă suferi de diabet,e mai bine să întrebi medicul înainte să iei suplimente cu crom. Acest mineral poate modifica dozele de insulină sau alte medicamente specifice.

Cromul ajută la slăbit - Cum acţionează acest mineral

Cromul uşurează activitatea organismului în ceea ce priveşte utilizarea insulinei,un hormon care transportă zahărul din sânge spre celule,unde este ars pe post de conbustibil.

Când are suficient crom,organismul foloseşte insulina mai eficient şi menţine un nivel normal al glicemiei. De asemenea,cromul intervine şi în metabolismul proteic şi lipidic.

Printre beneficiile acestui mineral se numără pierderea în greutate şi tonifierea muşchilor. Aşadar, este adevărat că cromul ajută la slăbit.

Ritual de tonifiere pentru acasă

Cromul ajută la slăbit - Scade pofta de mâncare şi nevoia de dulciuri

Este recunoscută proprietatea cromului de a echilibra pofta de mâncare şi de a reduce substanţial pofta de ceva dulce. Cum se explică acest efect benefic al cromului? Ei bine,când în corp există o carenţă de crom apare pofta de nestăvilit de a mânca dulciuri. Cromul ajută la slăbit deoarece, odată rezolvată această problemă,organismul nu mai simte nevoia să mănânce în exces şi în special zahăr.

Cromul se găseşte în drojdia de bere,organe,ciuperci,alune,glucoză,ciuperci,brânză,cereale integrale,condimente,mazăre,cartofi,ouă,carne de pui,unt.

Ce simptome anunţă carenţa de crom

De obicei,această problemă de sănătate este caracterizată prin transpiraţie rece,ameţeală,iritabilitate,senzaţie de foame permanentă,mâini reci,somnolenţă,dependenţă de dulciuri,urinare frecventă,sete excesivă.

Cromul ajută la slăbit - De reţinut!

Cromul contribuie la metabolizarea şi depozitarea grăsimilor,proteinelor şi carbohidraţilor,ajutând la reducerea ţesutului adipos. De aceea,este benefic pentru cei care vor să slăbească.