Principala componentă a corpului omenesc, apa, face cu adevărat minuni pentru sănătate. Consumul de lichide aduce numeroase beneficii, printre care: creşterea rezistenţei în faţa stresului, un plus de energie, îmbunătăţirea randamentului fizic, articulaţii mai sănătoase, un sistem imunitar mai puternic şi multe altele. În special în zilele cu temperaturi ridicate, obişnuim să consumăm apă rece, dar ce se poate întâmpla dacă vom bea apă caldă?

Digestie mai bună

Apa caldă băută înainte de mese facilitează absorbţia nutrienţilor din alimentele pe care le vei consuma. Apa caldă ajută la digerarea alimentelor grele pentru care sistemul depune un mai mare efort, precum grăsimea animală şi este o soluţie pentru cei care suferă de constipaţie, deoarece stimulează mişcările intestinale şi ajută la eliminarea resturilor alimentare. Totodată, apa caldă consumată înainte de masă, va diminua pofta de mâncare, deci te va ajuta să mănânci mai puţin.

Citeşte şi: Semne care îţi arată că eşti deshidratat. Bea de urgenţă apă sau lichide hidratante!

Elimină toxinele acumulate în organism

Apa, în general, indiferent că este rece sau caldă ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar apa caldă îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a se detoxifica, creşte temperatura corpului şi chiar te poate face să transpiri, ceea ce este o modalitate mai eficientă de a elimina toxinele. Dimineaţa, un pahar cu apă caldă pe stomacul gol va curăţa intestinele, va stimula sistemul digestiv şi va pregăti organismul pentru micul dejun.

Eficientă în caz de răceală