Iată câteva beneficii pe care ţi le oferă:

-          Este alternativa ideală pentru cină,deoarece este sărac în calorii,dar bogat în proteine. Chiar şi aşa,încearcă să-l prepari cât mai sănătos,cum ar fi la cuptor sau la aburi şi în nici într-un caz prăjit în tigaie.

-          Este o sursă considerabilă de omega-3,o grăsime mononesaturată ce nu este produsă de către organism. Conform unor studii,persoanele care consumă în mod regulat peşte îşi reduc riscurile de a suferi de un atac de cord cu până la 36%,întrucât acesta scade tensiunea arterială.

-          Vrei să te concentrezi mai uşor? Atunci încearcă o dietă bazată pe peşte. În plus,eşti protejată şi împotriva depresiei,a demenţei sau a maladiei Alzheimer.

-          Scade colesterolul precum şi numărul de trigliceride (grăsimi rele din sânge). Pentru a beneficia de mai multe substanţe nutritive alege pentru consum peştii de apă rece precum somon,sardine sau scoici.

Citeşte şi:

Viaţă lungă şi sănătoasă cu...peşte

4 motive să nu sari peste micul dejun