Dieta pentru fertilitate

Este recomandat să consumi alimente organice. Evită produsele din supermarket şi cumpăra de la piaţă, de la ţărani. Pesticidele din legumele şi fructele din supermarket afectează fertilitatea ambilor parteneri.

Alimente indicate în dieta pentru fertilitate

Peştele este o sursă bună de Omega-3, un acid gras esenţial. Specialiştii recomandă să fie evitate carnea şi produsele din peşte de ape adânci. Aşa cum ar fi tonul, peşte sabie sau rechinul. Aceştia pot conţine concentraţii de mercur, o substanţă dăunatoare fătului.

Lăptişorul de matcă este un aliat ideal în combaterea multor probleme medicale, dar poate fi utilizat şi de viitoarele mămici. Femeile care îţi doresc să rămână însărcinate pot consuma lăptişor de matcă în formă de capsule. Acestea au la baza miere şi sunt bogate şi în vitamine, calciu, fier, ajutând şi la imunizare.

Recomandata este şi rădacina de maca. Aceasta ajutş la îmbunătăţirea sănătăţii spermatozoidului, dar şi cea a ovulului. Pudra de maca poate fi adăugată în orice reţetă sau consumată ca atare.

Verdeţurile sunt foarte bune pentru femei când se află în perioada de reproducere. Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, vitamine, dar şi minerale, sunt esenţiale fertilităţii. În acest sezon, pe rafturile magazinelor se pot găsi verdeţuri precum spanacul, ruccola, varza sau salata kale.

Sursa: ciao.ro