Stimulează arderea grăsimilor

Orice tip de danste ajută să scapi de kilogramele nedorite,pentru că atunci când te mişti pe ritm şi îţi place să te laşi purtată pe ariile muzicale,nu sesizezi efortul pe care îl depui. În plus,mai ales dacă exersezi coregrafii complicate,pui la lucru mai multe grupuri de muşchi simultan. Ca să ai un corp armonios,este bine să dansezi de două-trei ori pe săptămână,acasă sau la o sală de dans,unde beneficiezi de sfaturile unui instructor.

Faci sport pe ritmurile dansurilor de societate

Fie că vorbim despre dansurile latino Tango,Tango Argentinian,Salsa,Bachata,Merengue,Samba,Rumba,care sunt recomandate persoanelor pasionale,de cele standard –Vals,Vals Vienez,Fox Trot,pe gustul celor conservatori,sau despre Hustle,Jitterbug,Jive,East Coast Swing,West Coast Swing,preferate de cei energici,dansul este o experienţă multisenzorială,mix inedit între mişcare şi simţuri. Ca totul să iasă perfect,trebuie să îţi priveşti partenerul,să asculţi muzica,să simţi ritmul şi să îţi coordonezi mişcările. „Dansul m-a fascinat din primul moment în care am intrat în contact cu el. În primul rând,muzica îmi încânta simţurile,iar mişcările parcă îmi veneau natural după ce am învăţat paşii de bază. Mai mult de atât,plăcerea de a-mi coordona partenera,de a mă sincroniza cu ritmul muzicii şi de a improviza mişcări dictate de starea de spirit transformă dansul într-o experienţă multisenzorială seducătoare‟,spune Mirel Roman,instructor,fondator sală de dans Danssa Studio,Bulevardul Ion Mihalache,nr. 62,Bucureşti.

Previne bolile inimii şi te scapă de stres

Tracţiunile şi presiunile musculare din timpul dansului întăresc oasele şi chiar previn apariţia osteoporozei,eliberează tensiunile nervoase,reglează digestia şi ajută la relaxare. În timp ce dansezi,bătăile inimii se intensifică şi sângele circulă mai bine,ceea ce duce la o mai bună oxigenare a organismului. Mişcările de dans executate corect,cu plăcere,fără o stare de încordare,reprezintă o modalitate excelentă de a scăpa de stres şi de a mai diminua temerile,fricile şi angoasele cotidiene.