Întăreşte sistemul imunitar

Mango abundă în betacaroten,un carotenoid care susţine buna funcţionare a sistemului imunitar. În corp,betacarotenul se transformă în vitamina A,un antioxidant care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi din corp,ceea ce înseamnă că previne slăbirea imunităţii organismului şi declanşarea afecţiunilor comune.

Acţionează ca un agent antiîmbătrânire

Deoarece conţin din plin vitaminele A şi C,mango joacă un rol important în creşterea producţiei de colagen din piele,o proteină responsabilă pentru menţinerea elasticităţii pielii. Astfel,îmbătrânirea pielii are loc mai greu decât în mod normal.

Menţine sănătatea creierului

În compoziţia acestui fruct se găseşte vitamina B6,care asigură buna funcţionare a creierului. În plus,această substanţă nutritivă este implicată în procesul de sinteză a celor mai importanţi neurotransmiţători ai creierului,ceea ce înseamnă că echilibrează stările emoţionale şi previne tulburările de somn.

Reduce tensiunea

Pe lângă toate substanţele nutritive deja menţionate,mango are în compoziţie două minerale esenţiale pentru sănătatea sistemului cardiovascular-magneziu şi potasiu,care relaxează muşchiul inimii şi reduc tensiunea arterială.

Scade nivelul colesterolului din sânge

Mango abundă în pectină,o fibră solubilă care are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge. Aşadar,dacă ai colesterolul mare,consumă zilnic câteva felii de mango.