Antioxidanţii se regăsesc  în fructe şi legume proaspete precum şi în cereale integrale. Aceştia sunt nutrienţi care încetinesc procesul de îmbătrânire prin prevenirea degradării celulelor organismului. Pe termen lung,antioxidanţii reduc riscul de apariţie a unor boli precum cancerul sau afecţiunile cardiovasculare.

Unde se găsesc?

Cei mai importanţi antioxidanţi sunt vitaminele A,C şi E,precum şi seleniul,magneziu şi zincul. Cu cât consumi mai multe alimente bogate în aceste vitamine şi minerale,cu atât procesul de apărare a organismului împotriva radicalilor liberi nocivi va fi mai îndelungat,iar organismul tău va fi protejat.

Pentru a nu diminua substanţele nutritive,alege să mănânci fructele şi legumele cât mai neprocesată. Bananele,cireşele,alunele,căpşunele şi morcovii sunt opţiuni la care poţi apela cu încredere,deoarece au un conţinut mare de antioxidanţi.

Vitamina C se poate obţine cu uşurinţă prin consumul de citrice sau de sucuri proaspete. Şi legumele verzi sunt bogate în această vitamină. Spanacul,sparanghelul,ardeiul verde şi broccoli abundă în vitamina C.

Vitamina E în combinaţie cu vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi. Aşadar,ai grijă ca din dieta ta să nu lipsescă uleiul de măsline,nucile,untul de arahide,cerealele integrale sau seminţele de dovleac.