Poţi să zici cât vrei şi ce vrei despre cum că, de exemplu, dieta fără gluten e un moft sau că e la modă sau că e foarte hipsteresc să mănânci fără gluten, dar ideea e că nu-ţi strică deloc ca, din când în când, să-ţi mai altoieşti opţiunile alimentare.
Deci care ar putea fi acele alimente care ţi-ar putea asigura un organism lipsit de mucus şi plin de vitalitate?

Năutul

Năutul e senzaţional, nu doar pentru că, pur şi simplu, urmăreşti să ai o dietă mai alcalinizantă, ci şi că poţi s-o foloseşti în extrem de multe feluri. Nu doar ca falafel sau humus, ci şi ca făină de pus în aluaturile tale (pizza, pâinici, turte, chestii).
O jumătate de cană de năut furnizează 110 calorii, 27 g carbohidraţi, 130 mg sodiu, 6 g de fibră, 6 g de proteină.

Cartofii

Sunt mulţi cei care, în încercarea de a mai scăpa de alimentele cu gluten, optează prea des pentru alimentele gata făcute, uitând că, la un pas de ei, în sertarul de jos al frigiderului, se găsesc cartofii – un aliment săţios, versatil, fără gluten, care poate fi gătit în o mie de feluri, care mai de care mai fără gluten!
1 cartof de mărime medie furnizează 160 de calorii, 0 grăsime, 37 g de carbohidraţi, 15 mg sodiu, 5 mg de fibră, 4 g de proteină.

Porumbul

Din el se fac multe mâncăruri fără gluten, aşa că apelează direct la sursă. Porumbul e excelent pentru aportul de vitamine şi  minerale, cu condiţia să fie bio.
Un porumb de mărime medie furnizează 120 de calorii, 2 g de grăsime, 17 g de carbohidraţi, 5 g de zahăr, 30 mg de sodiu, 3 g de fibră, 4 g de proteină.

Brânza Cheddar

Nu toate brânzeturile sunt fără gluten, dar brânza Cheddar este! Brânza asta de-li-cioa-să nu doar că n-are gluten, dar are şi calciu. Mult calciu! N-are carbohidraţi, aşa că e bună să ţi-o treci pe lista alimentelor bune pentru dietă, dacă ai chef.

Cartofii dulci

Livrează o formă complexă de carbohidraţi, iar persoanele alergice la gluten pot să-i consume în linişte. Sunt plini de vitamina A, fibre şi o cantitate decentă de potasiu. 
Un cartof dulce de mărime medie are 100 de calorii, 24 de carbohidraţi, 7 g de zahăr, 41 g de sodiu.

Conopida

E mai scăzută în carbohidraţi decât cartofii, dar poţi să-ţi faci un piure delicios. Ai o mâncare delicioasă, fără gluten, plină de calciu, magneziu, potasiu, vitaminele B şi C.


Sursa foto: www.healthline.com