Pregătire:45 minute
Coacere:50 minute
Dificultate:mică

Ingrediente

Pentru primul aluat

300 g făină
200 g zahăr
3 ouă
200 g unt
1 esenţă de vanilie
1 lămâie
1 praf de copt

Pentru al doilea aluat

80 g unt
90 g făină
50 g nucă măcinată
100 g zahăr
Pentru umplutură
500 g vişine fără sâmburi

Cum se prepară

1.    Se prepară primul aluat frecând zahărul cu untul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă ouăle,unul câte unul,coaja rasă de la  lămâie,esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează perfect.

2.   Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi peste aluat se adaugă vişinele fără sâmburi,scurse bine de zeamă.

3.   Se prepară cel de-al doilea aluat,amestecând ingredientele menţionate până când se obţine un aluat omogen şi vârtos,se trece pe răzătoare peste vişine,apoi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.

Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţete. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 30 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.