Cât timp este indicat să lași carnea de vită în congelator

Este util să ai în frigider carne de vită cu care să prepari hamburgeri, tacos, friptură sau ciorbă. Dar pentru că nu rezistă mult, aceasta trebuie depozitată în congelator, însă nici acolo nu trebuie păstrată foarte mult timp! 

image

Pe cât de gustoasă este, pe atât este de benefică pentru sănătate! Nutriționiștii recomandă consumul cărnii de vită de 2-3 ori pe săptămână datorită conținutului ridicat de proteine, vitamina B12, fier, creatină și acizi grași esențiali. Dezavantajul este că acest tip de carne își menține prospețimea doar câteva zile și trebuie pusă în congelator, însă nici temperaturile scăzute nu îi va menține prospețimea o perioadă lungă de timp.

Cât timp își menține prospețimea carnea de vită în congelator 

Pentru a-și păstra prospețimea, gustul și aroma, este indicat să lași carnea tocată de vită în congelator cel mult 4 luni, scrie „Taste of Home”. În schimb, bucățile de carne pentru friptură pot fi păstrate între 6 și 12 luni, dar cu cât o vei consuma mai repede, cu atât ea va fi mai calitativă. Recomandat este să scrii pe fiecare pachet cu carne data când ai congelat-o, iar în acest fel vei putea să o folosești pe cea care a fost congelată de mai mult timp. 

Cum se păstrează corect carnea de vită 

Când te aprovizionezi cu carne, mergi de la magazin direct acasă și nu o lăsa să stea la temperaturi ridicate sau la temperatura camerei. În caz contrar, bacteriile se vor înmulți rapid. În frigider, carnea trebuie să stea la 4°C, în ambalajul în care ai cumpărat-o.  

Citește și: Idee de cină - dovlecei umpluți cu care de vită și bulgur 

Dacă intenționezi să o congelezi, tranșeaz-o și înfășoară fiecare bucată în folie de plastic rezistentă sau în hârtie pentru congelat ori în folie de aluminiu sau în pungi de plastic pentru congelator. 

Cum dezgheți carnea de vită 

Cel mai sigur mod de a dezgheța carnea de vită este în frigider. Menținerea la rece îi permite să se dezghețe lent, fără ca bacteriile dăunătoare să crească și să se răspândească înainte de gătire. Reține că această metodă poate dura mai mult de o zi! 

Vezi și: Tocăniță cu sfeclă și carne de vită - rețetă specială pentru gurmanzi 

Dacă vrei să o dezgheți mai repede, poți folosi cuptorul cu microunde sau un vas plin cu apă rece. Dacă alegi cuptorul, este necesar să gătești imediat carnea, deoarece unele părți se pot încălzi în timpul procesului de decongelare. Dacă alegi a doua variantă, pune carnea într-o pungă ermetică, las-o în vasul cu apă rece, apoi schimbă apa la fiecare 30 de minute până când se dezgheață complet. 

Sursă foto: Shutterstock