Mâncatul în exces după sală, interzis

Ai petrecut o oră la sală în care ai depus un efort fizic considerabil aşa că ţi se pare firesc să mănânci una sau două îngheţate după? Nu te grăbi! Studiile arată că majoritatea oamenilor au tendinţa de a se recompensa după ce depun un efort fizic intens şi nu numai. Ideea e că, în acest fel, timpul petrecut la sală e în zadar.

Proteine şi carbohidraţi

Antrenorii de fitness ne recomandă ca, atunci când avem nevoie de energie pentru a ne reveni după fitness, să avem o gustare de 150-200 de calorii, care poate consta într-un sandviş cu unt de arahide, o felie de curcan şi brânză pe un biscuit sărat sau o mână de fructe uscate.

Consumă lapte

Laptele degresat sau cel din surse vegtale, dacă ai intoleranţă la lactoză, e un mod sănătos şi hrănitor de a-ţi potoli foamea după exerciţiile fizice.

Nu mai mânca din obişnuinţă

Pentru a ajunge la silueta dorită e bine să înveţi să mănânci atunci când îţi este foame şi nu atunci când eşti plictisită, stresată, nervoasă sau supărată.

Nu te supraestima

Vii epuizată de la alergat sau de la sală şi ai senzaţia că ai ars mii de calorii? Ei bine, nu este chiar aşa. Mai mult, se pare că majoritatea celor care obişnuiesc să mănânce după sală au tendinţa de a mânca de două până la trei ori mai mult decât numărul caloriilor consumate.

Bea apă

Apa este cel mai bun mod de a te hidrata, aşa că imediat după ce ai încheiat sesiunea de fitness ar trebui să te hidratezi corespunzător.

Sursa foto: reportshealthcare.com