Trezeşte-te mai devreme

La ce oră te trezeşti în mod normal? Persoanele care se trezesc de dimineaţă sunt mult mai energice şi se simt mai bine în fiecare zi. Trezitul de dimineaţă îţi permite să te pregăteşti fără să te uiţi mereu la ceas, să mănânci micul dejun şi să ieşi din casă zâmbind. În plus, nu vei mai întârzia la muncă, facultate etc. Alege să previi stresul din timpul zilei trezindu-te mai repede.

Oferă-ţi timp pentru reflectare

Dacă îţi faci timp să apreciezi lucrurile pozitive care ţi se întâmplă, este mult mai uşor să treci peste neplăcerile care apar. Când te concentrezi mereu asupra lucrurilor negative sau asupra eşecurilor pe care le ai în fiecare zi, te vei simţi foarte rău. Recomandat este să reflectezu asupra modului în care ziua ta poate fi mai bună şi asupra obiectivelor din ziua respectivă. Când vei realiza lucrurile pe care ai zis că le faci, vei avea o altă gândire. Aşadar, oferă-ţi 20 de minute pentru a medita şi aşterne pe hârtie activităţile pe care trebuie să le îndeplineşti.

Un pic de exerciţiu

Exerciţiile de dimineaţă sunt recomandate. Începe-ţi ziua cu nişte întinderi şi o scurtă plimbare dacă ai timp. Mediul înconjurător te ajută să vezi lucrurile mai clar şi, cumva, te pregăteşte psihic pentru sarcinile din timpul zilei.

Scrie o listă de sarcini

Scrie o foaie ce trebuie să faci în fiecare zi. Alege cele mai importante trei sarcini din ziua respectivă şi concentrează-te asupra realizării acestora. Când faci acest lucru, vei simţi mai puţin presiunea/stresul pentru că tu eşti deja pregătită psihic.

Credit foto: www.glam.com