Gemma Arterton a mărturisit că nu-şi mai doreşte vreun rol în filmul agentului 007. Acum mai bine de 10 ani, actriţa (34 ani) stătea la braţul lui Daniel Craig (James Bond) în pelicula cinematografică Quantum of Solace” (2008). Gemma, deşi este recunoscătoare pentru rolul lui Strawberry Fields, fiind un personaj amuzant şi drăgălaş, aceasta a declarat că: 

„Ştii, nu l-am mai văzut de mulţi ani, aşa că nu-mi amintesc cu adevărat ce se întâmplă acolo sau ce am făcut, dar ştiu că nu aş mai alege un rol ca acesta acum. Personajul meu nu prea avea ce să facă  şi nici nu avea o poveste de fundal. Femeile care urcă în camera lui de hotel şi fac dragoste, apoi mor într-un mod îngrozitor? Nu, nu voi mai fi eu aceea”, a recunoscut actriţa pentru The Telegraph. În 2018, Gemma şi-a imaginat o poveste diferită în cartea „Feministele nu poartă roz… şi alte mituri”. 

O altă parteneră cunoscută a lui James Bond, Madeline Smith (71 ani), a povestit că nu a regretat niciodată rolul agentului secret italian (Miss Caruso) pe care l-a avut în filmul Live And Let Die, în 1973. Totuşi, pelicula cinematografică a fost atât de incompletă încât actriţa a fost cunoscută iniţial doar ca femeia frumoasă din film. Din perspectiva ei, aceasta pare că are mai mult un scop de divertisment. 

„Am apărut într-o scenă în care James Bond - interpretat de gentlemanul Roger Moore - îmi dezbracă rochia cu un ceas neobişnuit. Rochia a fost o creaţie absurdă, cu un sutien căptuşit care mi-a făcut un bust mai mare, iar fermoarul nu s-a deschis. Aşa că trei oameni, doi dintre ei bărbaţi, au dispărut în spate pentru a-l smulge. Să mă gândesc dacă asta a fost sau nu demn? Desigur că nu! Încă mai râd când îmi aduc aminte”, a explicat actriţa pentru Daily Mail

Bond a început ca o fantezie, dar, prin exces, a devenit parodie. Vremurile au evoluat, dar scenariul pentru filmele Bond nu. „În secolul XXI, maxilarul agentului 007 i-ar fi fost rupt de prima femeie pe care ar ademeni-o în pat. El nu poate închega relaţii, aşa că îşi manifestă trauma prin dependenţă de sex, cauzată de faptul că este orfan”, a fost de părere jurnalista şi scriitoarea de origine britanică Tanya Gold. 

În noiembrie anul acesta, va apărea în cinematografe cel de-al 25-lea film de lungmetraj, din seria James Bond, numit „No time to Die”. Daniel Craig (52 ani) va interpreta pentru a cincea oară rolul agentului 007. 


 

FOTO jamesbond007.net / telegraph.co.ukUrsula Andress Pinterest.com