Nevoile alimentare în sarcină pot fi un răspuns la necesităţile corpului pentru diferite substanţe nutritive,care sunt puse fie pe seama  carenţelor,fie a nevoilor crescute în sarcină pentru fier,vitamine şi calciu. Uneori,poftele gravidelor sunt pur şi simplu induse. Unii specialiştii spun că grvida poate mânca tot ce-şi doreşte,dar în cantităţi mici. Însă dacă ai poftă de ciocolată sau de alte dulciuri timp de 9 luni,te expui riscului de a face diabet gestaţional.

Ca să nu mai vorbim despre kilogramele care se adună şi pun în pericol sarcina şi sănătatea mamei. Există un top al alimentelor pe care gravidele le-ar consuma mai frecvent:grepfrutul,lămâile,portocalele,murăturile,căpşunile,vişinele,migdalele,ciocolata,pastele cu sos picant,cartofii prăjiţi,chipsurile,prăjiturile şi laptele cu cacao.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.