Semnele care îţi arată că este posibil să fi avut COVID-19

1 oboseala jpg jpeg

Oficial, de la sfârşitul anului 2019, peste 190 de milioane de oameni au avut COVID-19, potrivit OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Însă multe alte persoane au fost infectate, fără să ştie, deoarece fie nu s-au testat, fie testele rapide nu au indicat rezultate exacte.

Potrivit cercetătorilor de la Penn State College of Medicine, multe dintre persoanele care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 pot să rămână pentru o perioadă lungă de timp cu anumite simptome. Iată care sunt acestea!

Oboseală şi pierderi de memorie

Unul dintre semnele care îţi poate indica faptul că ai avut COVID-19 este oboseala: „Cel mai frecvent lucru pe care îl observăm la pacienţii infectaţi este oboseala‟, afirmă Dr. Alex Truong, profesor la Universitatea Emory, din Atlanta. Potrivit specialistului, mulţi dintre pacienţii săi spun că simt nevoia să doarmă în mod excesiv, între 12 şi 14 ore pe zi, faţă de 7-8 ore, cât este normal.

Citeşte şi: Simptomele bolii COVID-19 apar, de obicei, în această ordine. Semnele pe care să le urmăreşti! 

În plus, potrivit specialistului, persoanele deja infectate se confruntă cu pierderi semnificative de memorie, cu pierderea cuvintelor şi cu dificultăţi în organizarea activităţilor de zi cu zi.

Dificultăţi de respiraţie

Respiraţia dificilă poate să apară şi din cauza faptului că persoanele deja infectate se simt obosite în permanenţă. De asemenea, Dr. Alex Truong adaugă faptul că dificultăţile de respiraţie pot să apară şi din cauza inflamaţiilor pulmonare, care vin în urma infectării.

Anxietate şi depresie

„Există o mulţime de oameni care sunt afectaţi atât de aspectele fizice ale COVID-ului, cât şi de aspectele pshiologice‟, spune medicul. Specialistul subliniază că virusul poate provoca stări de anxietate şi de depresie, deoarece persoanele infectate simt că nu sunt înţelese din cauza stărilor cu care se pot confrunta.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID-19 la copii. Ce răspunsuri oferă medicul părinţilor: „Copiii între 5 şi 11 ani primesc o doză mai mică”

De asemenea şi cei care trebuie să stea în auto-izolare sunt predispuşi să se confrunte cu aceste probleme: „Mulţi pacienţi suferă de singurătate, simt că nu sunt înţeleşi sau cumva se simt vinovaţi pentru simptomele lor. Pot să le spun pacienţilor că nu sunt siguri, că tot ce se întâmplă este real şi există resurse care să îi ajute să treacă mai departe‟, subliniază specialistul.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg