Beneficiile sexului în timpul menstruaţiei

Există numeroase beneficii pe care sexul ţi le aduce în perioada menstruaţiei. În primul rând, scapi de durerile menstruale şi îţi aduce o sare de bine.

Se pare că plăcerea este mai intensă pentru ambii parteneri pentru că vaginul este mai lubrefiat. U

Pe lângă crampele menstruale, orgasmele sunt ideale pentru ameliorarea stărilor de disconfort şi oboseală care vin la pachet cu perioada menstruală. Instant, se elimină endorfinele, iar astfel scapi de stările de iritare şi nervozitate. 

De asemenea, dacă faci sex în această perioadă poţi scurta durata zilelor menstruale: ciclul menstrual va fi acelaşi însă menstruaţia în sine va dura mai puţin deoarece contracţiile uterului din timpul orgasmului pot micşora fluxul menstrual şi implicit, vor micşora puţin durata zilelor de menstruaţie.


Sex în timpul menstruaţiei

Nu ştii cum să o faci de teamă să nu vă murdăriţi? Cada poate deveni locul ideal pentru o partidă de sex, chiar dacă te afli în timpul menstruaţiei. Ar trebui totuşi să ştii că trebuie să te protejezi împotriva unei sarcini şi a unei boli cu transmitere sexuală, chiar şi în acest caz.

Citeşte şi: Cel mai bun moment din zi pentru amor. Exista un moment ideal

Dacă ai decis să încercaţi, ar fi  să vă limitaţi la alternarea unor poziţii de sex asemănătoare. Evită acele poziţii sexuale care implică multă vizibilitate a zonei intime, căci imaginea nu tocmai plăcută îţi va distrage atenţia. Evită şi poziţiile care permit o penetrare adâncă, pentru că cervixul este mult mai sensibil la atingere în această perioadă şi poate deveni dureros.

Nu în ultimul rând evită poziţiile care implică o penetrare amplă, căci menstra va tinde să se împrăştie. Indicate sunt poziţia misionarului sau cea în care tu stai deasupra. 


Sursă: unica.ro, csid.ro