Să începi o relaţie la 40 de ani constituie un avantaj pentru că experienţa ta de viaţă te poate ajuta să selectezi oamenii şi să iei decizii rapide şi dificile. Important este să te bazezi pe lecţiile din trecut,dar şi pe propriile atuuri.

Întâlneşte oameni care-ţi împărtăşesc pasiunile

Înainte să-ţi pui planul în aplicare,stabileşte-ţi care-ţi sunt aşteptările legate de partener:ce calităţi ai vrea să aibă,care sunt defectele pe care le-ai putea tolera,ce activităţi ţi-ar plăcea să împărtăşiţi. În funcţie de nevoile tale,îţi poţi face o listă cu locurile în care poţi întâlni oameni cu aceleaşi pasiuni ca ale tale. De exemplu,dacă ţie îţi plac călătoriile sau eşti pasionată de fotografie,mergi la cursuri dedicate ghizilor turistici. Acolo vei avea şansa să găseşti pe cineva care te-ar putea însoţi în drumeţii,susţine psihoterapeutul Livia Căciuloiu.

Fii cât mai relaxată

Chiar dacă eşti mai timidă şi ţi-e greu să comunici cu persoanele necunoscute,încearcă să fii naturală şi să te bazezi pe calităţile tale. Cu siguranţă experienţa de viaţă te va ajuta să descoperi şi să alegi persoane potrivite pentru a iniţia o conversaţie,aşa că nu ezita să te bazezi pe instinct,spune specialistul. Un loc prielnic unde ai putea să observi comportamentul unei persoane şi să iniţiezi discuţii interesante poate fi biblioteca,teatrul sau sala de spectacol. 

Petrecerile private,prilej de socializare

Prietenii îţi pot fi de mare ajutor în căutarea jumătăţii. Când îşi serbează zilele de naştere,sugerează-le să invite la petrecere şi persoane singure. În felul acesta,prezenţa cunoştinţelor comune poate fi un prim pas în iniţierea unor discuţii interesante. De altfel,de câte ori ai ocazia,mergi şi la petrecerile private la care eşti invitată. Adevărata fericire o poţi întâlni când te aştepţi mai puţin,doar că trebuie să-i dai ocazia să intre în viaţa ta. 

Locuri ideale pentru Cupidon

În general,locurile aglomerate,dar mai puţin zgomotoase,unde oamenii vin să se relaxeze şi să-şi bea cafeaua pot fi ideale pentru socializare. Fă-ţi un obicei din a frecventa o cafenea preferată şi fii atentă la persoanele care-i calcă pragul. Aşa poţi intra în discuţii cu cineva care-ţi poate deveni partener.