Divprţul este un moment greu pentru ambii parteneri. Aproximativ 50% din căsătorii se încheie prin divorţ. Oamenii care păreau să se iubească atât de mult nu sunt capabili să-şi păstreze relaţia şi să construiască o familie puternică şi fericită. Odată ajunşi în această situaţie, este mai bine ca partenerii să se despartă decât să stea într-o relaţie toxică.

Potrivit unui studiu, divorţul nu are doar consecinţe negative. Se pare că femeile singure  unt mai fericite şi mai sănătoase decât femeile căsătorite.

Acte necesare divorţ. Toate documentele pentru separarea de partenerul tău, în 2019

Carol Ferguson, Micki McWade şi Rachel Gladstone, consultanţi în domeniul relaţiilor de cuplu şi autorii Ghidului de supravieţuire după divorţ, vorbesc despre beneficiile femeilor divorţate. Iată care sunt acestea:

  • În timpul căsătoriei ai aflat că nu doar dragostea contează şi că totul se face în echipa, astfel eşti mai bine pregătită să te implici într-o relaţie matură şi funcţională. 
  • Gândeşte-te cât de important este să-ţi recuperezi spaţiile, programul şi gusturile fără concesii! A trăi în pace este una dintre cele mai fericite consecinţe ale divorţului.
  • După o despărţire începe recuperarea emoţională a unei persoane.
  • Pe lângă bunăstarea emoţională, începi să lucrezi şi la aspectul fizic. Asta însemna o nouă rutină de exerciţii şi o promisiune nouă de a mânca mai sănătos.
  • Un alt lucru bun pe care îl câştigi după divorţ este că ai un control absolut asupra deciziilor tale fără a fi nevoie să te consulţi cu altcineva.
  • Un divorţ poate fi începutul unei vieţi complete şi mai bune. Singurele restricţii asupra vieţii tale vor fi cele pe care ţi le impui doar tu.

Citeşte şi: Cum afectează divorţul copiii. Ce impact are despărţirea părinţilor asupra copiilor

 

Sursă: dearwoman.md