Prima impresie contează extrem de mult, aşa că ar fi păcat să o strici din cauza unui fel de mâncare. Şi nu vorbim aici doar de ceapă şi usturoi. Dacă întâlnirea are loc la un restaurant, sunt anumite feluri de mâncare pe care trebuie să le eviţi. În plus, primul truc este să mănânci ceva înainte de a pleca de acasă pentru a nu ajunge la restaurant înfometată şi să cedezi tentaţiei de a comanda prea mult. Ca să nu mai vorbim de riscul ca intestinul tău să se exprime "cu voce tare" în timp ce consulţi meniul.

Paste cu sos

Dacă nu urmăreşti efectul din celebrul film "Doamna şi Vagabondul", în care amândoi mâncaţi din acelaşi "fir" de spagheti până ce buzele vi se întâlnesc, este bine să eviţi pastele, în special pe cele cu sos. Este adevărat, sunt delicioase, dar riscul este uriaş de a împrăştia ceva sos pe tine, pe el sau pe masă. De altfel, ar fi bine să eviţi orice mâncare cu mult sos.

Coaste de porc

Există un motiv bine întemeiat pentru care multe restaurante îţi oferă bărbiţe şi şerveţele umede atunci când comanzi coaste de porc sau aripioare de pui. Făcute la cuptor sau pe grătar, cu sos tip barbecue, sunt greu de rezistat, dar abţine-te măcar până la a treia întâlnire. Sunt genul de mâncare ce se serveşte cu mâna, iar riscul este foarte mare ca sosul să-ţi ajungă nu doar pe degete, ci şi pe faţă. O variantă mult mai elegantă este o friptură la grătar cu o garnitură.

Fructe de mare

Un platou cu fructe de mare poate fi tentant, dar nu este deloc romantic să priveşti pe cineva cum înlătură capul unei creaturi, fie ea doar un crevete gătit. Sigur, dacă fructele de mare sunt numai bune de înghiţit şi nu necesită operaţiuni chirurgicale, le poţi comanda liniştită. Pe de altă parte, acestea sunt printre cele mai scumpe feluri de mâncare din orice meniu, iar dacă îţi doreşti şi o a doua întâlnire, ar fi bine să nu comanzi tot ce este mai scump la prima.

Fasole uscată

Sunteţi la un restaurant mexican şi ai poftă de o farfurie de chilli con carne sau burritos. Sunt mâncăruri care conţin, de obicei, fasole uscată şi cu toţii ştim efectele acesteia. Ca şi varza, fasolea tinde să creeze gaze în stomac, ceea ce ar fi o strategie bună doar dacă vrei ca seara să se încheie foarte repede.

Curry şi alte condimente

Dacă nu eşti obişnuită şi nu poţi face faţă condimentelor puternice, pe bază de ardei iute sau piper, nu comanda mâncăruri care le conţin. Sigur, o ciorbă thailandeză Tom Yum sau un curry de pui pot fi tentante, dar condimentele "spicy" te pot face să transpiri abundent şi să lăcrimezi. Deci, tot efortul tău de a arăta bine este ruinat.

Tot de evitat sunt şi felurile de mâncare din meniu pe care nu le cunoşti şi nu le poţi pronunţa. Şi, dacă nu vrei să pari plictisitoare, nu comanda acelaşi fel de mâncare ca şi el.