Obsedata de control

Cu siguranţă ai întâlnit acest tip de persoană, care încearcă mereu să te manipuleze şi să te determine să faci doar ce îşi doreşte. Fie că are un interes ascuns, fie că aşa e felul ei de a fi, ar fi bine să stai departe de oamenii obsedaţi de control, întrucât vei simţi cum părerea ta nu mai contează. Le place să te domine şi se încăpăţânează să aibă mereu dreptate.

Victima

O persoană toxică va juca mereu rolul victimei. Ea va încerca întotdeauna să-ţi atingă punctul sensibil, ca mai apoi să profite de slăbiciunile tale. Nu te lăsa înduioşată de lacrimile de crocodil şi nici de poveşti inventate, căci s-ar putea să ai de suferit mai târziu. Încearcă să diferenţiezi adevărul de minciună şi să păstrezi o distanţă, din caz că ceva ţi se pare suspect sau îţi atrage atenţia în mod neplăcut.

Narcisista

Evită persoanele prea pline de sine, care vor încerca întotdeauna să te eclipseze şi să te facă să te simţi prost. Cele mai multe rivalităţi între femei sunt întâlnite la locul de muncă, prin urmare acolo vei avea ocazia să găseşti persoane arogante, care să nu îţi arunce nimic măcar o privire sau, la polul opus, care să îţi povestească cât de bune sunt.

Bârfitoarea

Este acel gen de persoană care adoră să bârfească şi care, pur şi simplu, nu se poate abţine de la a vorbi tuturor despre tine. Nu numai că nu e de încredere şi nu îţi păstrează niciun secret, dar te mai face şi să suferi cu afirmaţiile sale răutăcioase. Deşi nu îţi dai seama de la prima vedere cine e bârfitoare şi cine nu, de îndată ce observi un prim indiciu, alege să te îndepărtezi de caracterul toxic.

Critica

Un prieten adevărat nu te va critica niciodată, ci îşi va exprima punctul de vedere şi, cel mult, îşi va permite să îţi dea un sfat. O persoană care te critic mereu şi îţi spune că nu eşti bună de nimic te va trage în jos şi va încerca să îţi afecteze viaţa, pe toate planurile. Nu va avea niciodată un sfat sau o sugestie pentru tine, dar va şti cum să te critice şi să îţi coboare moralul la pământ.

Sursă foto: www.mentalfloss.com