Un studii recent a dezvăluit că pătrunjelul poate fi folosit ca un remediu pentru această teribilă boală datorită unei substanţe conţinute,numită apigenina,ce are capacitatea de a distruge celulele canceroase până la 86%. Pe lângă pătrunjel,sunt puţine alimente care conţin acest compus,precum:ţelina,ceapa,portocala,oregano,coriandrul,ceaiul de muşeţel,anghinarea şi vinul roşu.

Pătrunjelul stimulează digestia,ajută la eliminarea rapidă a lichidelor în exces din organism şi reduce senzaţia de balonare. Grecii antici foloseau pătrunjelul atât ca aliment,cât şi ca plantă medicinală.

Însă,compusul care luptă împotriva celulelor canceroase,apigenina,se găseşte în cantităţi concentrate în pătrunjel,de aceea,este adesea recomandat în lupta cu această boală.  

Ceaiul de pătrunjel – remediu natural

Ceaiul de pătrunjel poate fi preparat pe modul următor:

Taie în bucăţele 15 g de rădăcină de pătrujel,peste care vei turna 200 ml de apă fiartă. Se pune pe foc timp de 5 minute. Se lasă la infuzat 15 minute şi apoi se strecoară.

Dacă vrei să simţi puterile de vindecare ale acestui ceai,bea 3 căni pe zi.

În medicina alternativă,pătrunjelul este considerat a fi cel mai bun medicament care îndepărtează nisipul şi pietrele de la rinichi,tratează cu succes infecţiile urinare şi este un puternic diuretic.

Ceaiurile din rădăcina şi frunzele de pătrunjel sunt adesea recomandate.