Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

1 78270 original jpg jpeg

Trecerea timpului nu iartă pe nimeni – dar există modalităţi prin care procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Alimentaţia este foarte importantă. Alege produsele care-ţi prelungesc tinereţea şi ţine-le departe pe cele care accelerează degradarea.

Dulciurile înmulţesc ridurile

Consumul frecvent de dulciuri creşte nivelul zahărului din sânge, lucru care afectează producţia de colagen. Pielea ta va căpăta un aspect îmbătrânit şi va fi predispusă ridurilor mai devreme. Cel mai mult va avea de suferit silueta, întrucât dulciurile, produsele de patiserie şi alimentele care conţin zahăr rafinat se vor transforma în colăcei inestetici. Încearcă să înlocuieşti deserturile cu fructe, însă nu abuza nici de acestea.

Sarea dă pungi sub ochi

Prea multă sare duce la retenţie de apă, la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. Sodiul în exces duce la mâini şi picioare umflate, pungi sub ochi, oboseală cronică şi dereglări ale ritmului cardiac. În loc de sare, foloseşte ierburi aromatice şi condimente. Tarhonul e un bun înlocuitor al sării.

Excesul de vin, nociv pentru piele

Alcoolul deshidratează şi îmbătrâneşte celulele pielii, prin urmare atenţie la excese. Este recomandat un singur pahar de vin pe zi, vinul roşu fiind o sursă bună resveratrol, cu rol antioxidant. În cantitate mică, vinul are efect relaxant şi dă o stare de bine, accelerând metabolismul şi îmbunătăţind digestia. Excesul de vin, pe termen lung, poate afecta buna funcţionare a ficatului şi produce disfuncţionalităţi la nivelul tractului digestiv.

Mezelurile din comerţ, periculoase

Preparatele pe bază de carne din comerţ conţin conservanţi şi aditivi care accelerează procesul de îmbătrânire celulară. Grăsimile saturate din compoziţia mezelurilor duc la creşterea nivelului de colesterol rău şi la îngustarea arterelor, afectează buna funcţionare a ficatului şi favorizează luarea în greutate.

Carnea la grătar, nocivă

Îţi plac preparatele la grătar? Când carnea e gătită incorect şi e supusă temperaturilor mari şi acţiunii directe a flăcărilor, se formează la suprafaţa ei amine heterociclice şi hidrocarburi aromatice policiclice, care, pe termen lung, au efect cancerigen.

Cereale rafinate, mai puţin hrănitoare

Cerealele rafinate trec printr-un proces tehnologic prin care pierd îşi pierd o bună parte din proprietăţile nutritive. Textura lor este mai fină şi culoarea mai deschisă, dar conţin mai puţine fibre alimentare, fier şi vitamine din complexul B. Înlocuieşte pâinea albă, pastele şi orezul alb cu cereale integrale, care îţi vor îmbunătăţi digestia şi îţi vor asigura energie şi saţietate pe parcursul zilei.  



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg