Ce conţine soriciul de porc?

La fel ca multe alte alimente tip ,,gustare”, şoriciul de porc poate fi bogat în sodiu şi în grăsimi. Cu toate acestea, este sărac în carbohidraţi şi este uneori considerat o gustare alternativă pentru cei care urmează dieta Atkins. Conform publicaţie Mens Health, 28 g de şorici conţine de nouă ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât se găsesc la o porţie de chipsuri de cartofi, care sunt mult mai bogate în carbohidraţi. Potrivit sursei, 43% din grăsimea de şorici de porc este nesaturată, iar cea mai mare parte este acid oleic, aceeaşi grăsime sănătoasă găsită în uleiul de măsline. Alte 13% din conţinutul său de grăsimi este acidul stearic, un tip de grăsimi saturată care este considerată inofensivă, deoarece nu creşte nivelul de colesterol.

Mai citeşte şi: Ce băutură alcoolică nu îngraşă! Cum să o consumi ca să previi kilogramele în plus

O porţie de 60 g de şorici conţine 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. Cu toate acestea, şoriciul de porc este considerat o sursă incompletă de proteine, deoarece conţine cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, inclusiv metionină, triptofan şi histidină.

Şoriciul de porc este bogat în colagen, la fel ca pielea şi oasele de pui. Colagenul este o proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Mai citeşte şi: Trucuri pentru a ţine-n frâu glicemia